Skocz do zawartości
IGNORED

Rega RS1 VS Q Acoustic Concept 20

Bartek101

Rekomendowane odpowiedzi

nie mogłem zdecydować się na kolumny, więc zamówiłem w sklepie reg rs 1 i Q Acoustic Concept 20, jedne odeśle.

Bez wątpienia dźwięk z RS 1 jest lepszy, bardziej dynamiczny, bardziej klarowny, szczególnie wysokie tony są super.

Niestety w RS 1 brakuje chyba środkowych tonów w każdym razie barwa głosów znanych mi wokalistów jest całkowicie inna niż powinna być. Szczególnie męskie wokale. Próbowałem zmieniać bas, terrible na wzmacniaczu ale to nic nie daje, są jakieś parametry lub coś można zmienić, aby było lepiej? Mimo że RS 1 w mojej opinii znacznie lepiej graja od Q ... to będę musiał je odesłać i zostawić sobie Q..., wydaje mi się jakby RS 1 to nie były kolumny tworzone z myślą o stereo, a jako tylnie głośniki do kina domowego.

https://www.audiostereo.pl/topic/117426-rega-rs1-vs-q-acoustic-concept-20/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.