Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki multimedialne aktywne do komputra i TV

Zbeshek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w pierwszym poście.

Przeglądam od jakiegoś czasu fora audio w poszukiwaniu głośników multimedialnych i czym bardziej kopię tym większy mam zamęt. W miejscu mojego pobytu nie ma niestety żadnego sklepu który miałby na półce jakiekolwiek głośniki aktywne. Jedyne co widuje to głośniczki komputerowe i soundbary. Jedyne marki to Philips, Sony, LG, Creative i Logitech. Prosty kraj, prości ludzie, marna oferta czegokolwiek. Ostatnio na urlopie odwiedziłem Polskę i wpadłem do MM i Saturna. Szczena mi opadła gdy zobaczyłem jaki tam jest wybór. Niestety nie miałem czasu na rozeznanie.

Dlatego właśnie zwracam się do was. Potrzebuje wybrać głośniki aktywne które będą podłączone do laptopa w celu odtwarzania muzyki oraz do TV celem poprawienia dźwięku. Nie chce zwykłych komputerowych plastików tylko coś solidniej wykonanego.

Wymagania: zestawy aktywne, Bluetooth, min 2 wejścia audio, poprawny dźwięk, cena do 900 PLN.

Znalazłem takie cuda:

Edifier R2730DB

plusy: tradycyjna konstrukcja stereo i wygląd, dużo wejść audio w tym cyfrowe, wyjście na subwoofer

minusy: podobno cienki bas

Taga Harmon inTone 2.1

plusy: oprócz wejść audio jest jeszcze USB i SD, konstrukcja z mdf i podobno poprawny bas

minusy: nigdy nie miałem zestawu 2.1

TAGA Harmony TAV-500B

plusy: oprócz wejść audio jest jeszcze USB i SD, konstrukcja z mdf

minusy: obawiam się o niskie tony

Jeśli ktoś z wasz miał styczność z ww zestawami to bardzo proszę o swoje opinie.

Generalnie chciałbym wiedzieć co myślicie o tych zestawach lub ewentualnie jeśli macie inne propozycje to chętnie wysłucham. A i jeszcze jedno, pasywne + wzmacniacz nie wchodzą w grę.

Z góry dzięki każdemu kto się wypowie.

[...]ewentualnie jeśli macie inne propozycje to chętnie wysłucham[...]

Microlab Solo 6c plus jakis transmitter bluetooth, jeśli już koniecznie musi być.

Dlatego że grają naprawdę uczciwie, raczej na poziomie tańszych kolumn podstawkowych niż tzw. "głośników komputerowych".

Of course, equalizers are an absolute heresy - so go ahead and burn me at the stake(Thorsten Loesch).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.