Skocz do zawartości
IGNORED

jak ustawic glosniki ?

pawelpi

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem za wariantem a)

U mnie kanapa odsunięta od ścian i wystawiona na środek sprawdza się. I to nie tylko pod kątem słuchania, ale także funkcjonalności. Stasiątko uwielbia ganiać dookoła :)

Prześlij mi na priva adres mailowy albo wpisz do swojego "O mnie", to coś Ci prześlę.

Pawelpi> uwazam, ze powinienes przetestowac wariant przekatniowy. Brzmi inaczej, czasami fatalnie, czasami fajnie zaleznie od "ustrojow" w pokoju, materialu scian, sufitu, dywanu itp. Lubie zaczynac od niego w "kwadratach".

[obrazekLUKASZ-185108_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A tak ogolnie apelik: Ludzie! (i odwracaja sie sami faceci; :-) do Anny z Wroclawia)

1. Nie szalejcie z szerokoscia bazy! Nie o to w tej stereofonii chodzi!

2. Kolumna musi miec luz ZE WSZYSTKICH stron!

Mciej> o w morde, ale tramwaj... no to masz zagwozdke... przyznam, ze nie wiedzialbym jak zaczac :-( ale chyba ustawilbym dwa nieniskoschodzace monitorki, rozstawione na 1.5m, 1m od krotkiej sciany. I nabylbym maly wdzieczny subik. Masz PianoCrafta - idealnie pasuje do mojego pomyslu. Pozycz od kogos malego subika i sprobuj!

>papamek za maila bardzo dziekuje napewno poczytam

>Mariuszj tez myslalem o tym ustawieniu bo pokoik musi byc jeszcze do zaakceptowania przez moja zonke i wizualnie mi sie podoba glosnik nie jest blisko drzwi balkonowych a tambiegaja dzieciaki sofa nie musi stac na srodku pokoju i bedzie wiecej miejsca napewno sprobuje

moze te moje problemy sa smieszne chce zrobic wszystko zeby jak najladniej gralo bardzo dziekuje za rady

Pawelpi> Twoje problemy nie sa smieszne. Smieszne jest to co wyczyniaja zakupowo co po niektorzy audiofile przez duze A i wstawiaja potem do pokoju 3x3m. Zapewniam, nie ma nic bardziej "uroczego" niz zestaw za xx kpln grajacy w takim pokoju. Nie dziwie sie, ze trzeba potem kupowac kable za x pln zeby sprawe ratowac :-))))) Przepraszam, ale znow nie moglem sie powstrzymac ;-)

Problem jest tego rodzaju, że jakieklowiek przemeblowanie wiąże się z wynoszeniem wszystkich mebli, bo jest tak wąsko że nie można obracać niczym , dlatego zanim coś przestawie to się dobrze zastanowię ;-) Nie pytam o to nigdy na forum, bo ten problem mnie lekko przerasta :) jak dopadne kiedyś architekta który projektował mieszkanie , to powiem mu kilka ciepłych słówek. :))

znalazlem inne rozwiazanie... komp zostaje w moim pokoju :) sprzet wedrugje do duzego pokoju i zostanie ustawiony tak jak na moim obrazku planowanych ustawien (oczywiscie biorac pod uwage Wasze porady). Wlasciwie to juz stoi - gra bardzo ladnie, ale jeszcze nie zdazylem posluchac go na dluga mete, bo pol dnia zajelo mi przenoszenie mebli. Tymczasem w "malym pokoiku", przy kompie postawie wzmacniacz technicsa (chyba tego, ktorego mialem zamiar sprzedawac - musze ustalic z rodzicielka:P bo ona mi pozyczyla kase na harman kardona), a jezeli nie, to wzmacniacz JVC i staaary odtwarzacz cd technics z monitorkami blizej nieznanej firmy (slabe, stare, twarde). :)

zapomnialem dodac fotki. O dziwo pokoj jest wyciszony, nie ma zadnego poglosu. Planuje jeszcze kupic kwiatki za kolumny, zeby jakos to wygladalo :)

[obrazekLUKASZ-187034_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.