Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 3500zł czy Pylon Pearl 25?

Piteero

Rekomendowane odpowiedzi

No więc mam już kolumny w domu i dziś bawiłem się w ich podłączanie :) A z racji, iż jest to mój pierwszy nie plastikowy zestaw audio zapytam Was czy dobrze ja to podłączyłem:

Kable włożyłem w otwory i dokręciłem dość mocno wkrętką:

2h3rkaa.jpg

Gołe kable podłączyłem do złączy Direct we wzmacniaczu (kolorami tak samo jak do kolumn) i tu pozostaje pytanie czemu one się nie trzymają w środku? Próbowałem je mocno wtykać ale jak zakręcam wkrętki to nie trzymają tych kabli. Tzn one siedzą w środku ale tak tylko na słowo honoru:

zu1ttv.jpg

Jak na razie kolumn używam zamiast głośników TV, więc podłączyłem dekoder Cyfrowego Polsatu interkonektami w złącze AUX we wzmacniaczu:

2wq67w5.jpg

Czy wszystko dobrze podłączyłem?

PS. Jak najlepiej do tego byłoby podłączyć Bluray?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Przy zaciskach w kolumnach widzę sterczące druciki , uważaj by któryś nie zetknął się z metalową częścią drugiego z gniazd , popraw !

W wzmacniaczu odkręć nakrętki , tam powinny byc otwory jak w kolumnach , tam podepnij kable dokrecając nakrętkami , by połączyć jak jest obecnie na foto , trzeba dokupić wtyki { bananki } zarobić w nich gołe kable i dopiero podłączyć , nie może być jak teraz .

No racja. Ok jakos zamontowalem ale szczerze srednio mi to gra wszystko. Myslalem ze dzwiek z dekodera bedzie lepszy no ale coz przed zakupem sluchalem kolumn i wzmacniacza na materiale z odtwarzacza CD :-)

To teraz wbrew pozorom jeśli jakiś Twój kolega ma lepszy wzmacniacz to pożycz i podłącz pod te kolumny aby upewnić się czy wzmacniacz gra czy nie.

przemek_s ja przed zakupem tych kolumn i wzmaka słuchałem ich na odtwarzaczu cd - i z tego źródła brzmiały mi wybornie. Podejrzewam, że to kwestia sporej różnicy między źródłami: dekoder satelitarny i odtwarzacz cd. Ale mogę się też mylić :)

Powiem Ci coś od siebie, wzmacniacz "gra" a zwłaszcza wtedy gdy pomieszczenie np jest duże i chłonie niskie tony wtedy przydaje się coś takiego jak regulacja barwy dźwięku. Wzmacniacz według mnie jest tak samo ważny jak kolumny. Tu na forum toczy się stale o to wojna dlatego ja bym się zastanowił też w przyszłości nad jakimś wydajnym prądowo wzmacniaczem.

Powiem Ci coś od siebie, wzmacniacz "gra" a zwłaszcza wtedy gdy pomieszczenie np jest duże i chłonie niskie tony wtedy przydaje się coś takiego jak regulacja barwy dźwięku. Wzmacniacz według mnie jest tak samo ważny jak kolumny. Tu na forum toczy się stale o to wojna dlatego ja bym się zastanowił też w przyszłości nad jakimś wydajnym prądowo wzmacniaczem.

Wzmacniacz gra tak samo w malym jak i w duzym pomieszczeniu, a regulacja czesto nic nie daje.

?👈

Abo często daje, spierać się można ale skoro nie gra to i po co sie martwić wzmacniaczem, kupić tylko drogie kolumny i podłączyć jakies padło i zagra super.

tutaj masz cdka na lampach w dobrej cenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie nie, budżet mam max 500zł. W zasadzie to podobają mi się te modele:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A BTW CDki muszą grać ciepło.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobra temat do zamknięcia. Ostatecznie wybór padł na:

- kolumny Pylon Pearl 25

- wzmacniacz Rotel ra-931 mkII

- DAC Taga da-300 v.2

Wszystko gra i śpiewa mniamniuśnie :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.