Skocz do zawartości
IGNORED

CD do 500 zł

Piteero

Rekomendowane odpowiedzi

Fuck. Na stronie producenta Nostromo 5 brak w magazynie. Napisałem do nich maila w tej sprawie.

A jeśli macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje DACów tak do 1k to poprosze :) Będę miał na zaś jeśli nie dorwę Nostromo.

Na stronie producenta Nostromo 5 brak w magazynie

Nie dalej jak przedwczoraj nabyłem takowy na allegro.Od producenta oczywiście.Ku mojemu zaskoczeniu gra niemal identycznie jak Rotel RCD951.Tylko troszkę jakby bierniej na górze i dole.

Ta Taga to z polecenia osoby, ktora dobierala mi komponenty stereo. Ufam, ze to dobry wybor :-)

no dobra rozumiem, jak ta osoba ma tą tage, to możesz kupić nostromo, posłuchać jak gra i posłuchać tagi, jak nostromo zagra gorzej to zwróć

Zakupiłem jednak Tagę da-300 v2. Dzięki za podpowiedzi :)

Pytanie jeszcze mam takie: biorąc pod uwagę połączenie dekodera z systemem audio to lepszy dźwięk uzyskam połączając: dekoder --> optyk --> DAC --> RCA --> wzmacniacz czy TV --> optyk --> DAC --> RCA --> wzmacniacz?

Pytanie jeszcze mam takie: biorąc pod uwagę połączenie dekodera z systemem audio to lepszy dźwięk uzyskam połączając: dekoder --> optyk --> DAC --> RCA --> wzmacniacz czy TV --> optyk --> DAC --> RCA --> wzmacniacz?

pierwsza opcja

Zakupiłem jednak Tagę da-300 v2. Dzięki za podpowiedzi :)

szkoda że wybór padł na tą tage :(

Jak się panowie z Nostromo wypięli to trudno :) Nie ma co płakać - Taga też zbiera dobre recenzje ;)

co masz na myśli ?

chodzi ci o czas oczekiwania na DAC ?

to że taga ma dobre oceny to dobrze,ale nie oznacza że będzie lepszym wyborem

sosnix12 a jesteś pewien, że Nostromo będzie lepsze od tej Tagi?

mam 100% pewność co do DAC i co do firmy która nam te DAC produkuje

Nostromo można jeszcze polepszyć podłączając lepszy zasilacz :)

robiłem mały test z zasilaczami impulsowymi i była różnica w dźwięku,aktualnie mam zasilacz transformatorowy który wygrywa z zasilaczami impulsowymi które mam w domu, ale w przyszłości zamierzam kupić zasilacz jakiś lepszy np. TOMANEK , albo jak nostromo wyda jakiś osobny zasilacz który będzie lepszy od TOMANEK

Widzisz a ja nie mam pewności co do firmy bo brak podstawowych towarów przez dwa tygodnie oznacza zachwianie płynności spółki co jest zastanawiające.

teraz to żartujesz ? jest okres zimowy więc mogą być różne przyczyny takiej sytuacji np. choroba,wyjazd w góry i braki w kadrze itp.

firmę prowadzi normalny gość i czasem mogą się zdarzyć opóźnienia nie jest to firma typu microsoft :)

tak jak pisałem wcześniej ja jestem na nostromo gotów czekać i 1 miesiąc a jak będzie trzeba to nawet więcej :)

firma jest rozwojowa ciągle tworzą nowe konstrukcje

sosnix12 ok rozumiem, że w kategorii DAC widzisz tylko Nostromo :) ALe ok, poleciłeś - dzięki, wybrałem coś innego. Koniec kropka :)

nostromo jest bardzo dobre ale wiadomo że do pewnego momentu cenowego nie jest tak że nostromo zagra lepiej niż dac za 2k

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.