Skocz do zawartości
IGNORED

gramofon brak wysokich.

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam wzmacniacz Mingda34a do tego gramofon Reloop 6000mk3 oraz wkładkę Ortofon om5e,oraz przedwzmacniacz Pro-Ject Phono Box MM,mam spory problem bo wcale nie ma wysokich,wcześniej z tranzystorem Pioneer a50 nie było z tym problemu,dokupiłem do tej lampy Pro-Ject Phono Box MM czy to jest jego wina.

https://www.audiostereo.pl/topic/117847-gramofon-brak-wysokich/

Czy to takie pre kupiłeś:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Redaktorzy

Preamp jest dość słaby. Brak wysokich tonów to często nieprawidłowo ustawiona wkładka, a dokładniej SRA. Jeśli niedbale ustawisz, to równowaga tonalna przesunie się w stronę dolnego pasma, ewentualnie odwrotnie. Ale całkowicie nie powinieneś stracić wysokich tonów.

Jeszcze jedna rzecz. Jaki masz przewód IC od gramofonu do preampu? Długość/pojemność itp.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

witam mam wzmacniacz Mingda34a do tego gramofon Reloop 6000mk3 oraz wkładkę Ortofon om5e,oraz przedwzmacniacz Pro-Ject Phono Box MM,mam spory problem bo wcale nie ma wysokich,wcześniej z tranzystorem Pioneer a50 nie było z tym problemu,dokupiłem do tej lampy Pro-Ject Phono Box MM czy to jest jego wina.

- ja też kiedyś chciałem sobie "polepszyc" - nie ma nic w tym złego, dążenie do lepszego jest zawsze motorem postępu.....kupiłem Yagina, wypożyczyłem /na szczęście/ Cambridge Audio Azur 540P jak i 640 ...co ciekawe ten gorszy grał mi lepiej...ale po kilku dniach podkuliłem ogon i powróciłem do pierwotnej konfiguracji...Yagina sprzedałem z małą stratą...wnioski?...trzeba sobie zawsze zostawic otwartą ścieżkę powrotu...pzdr..

excelvinyl winylmania blog szukaj

bo 640 w porównaniu do 540 a nawet 340 to dno.. ) też to testowałem.

pytanie pierwsze:czy na wszystkich kanałach tak gra?jak inne źródła ?cd też mu brakuje góry?

pytanie drugie: może to głupie ale czy na pewno masz dobrą polaryzację w podłączeniu okablowania kolumn?

pytanie trzecie:czy dobrze jest podłączona wkładka?

To jest kwestia tego preampa, źle dobrane wartości. Z racji tego, że ten preamp nie ma żadnych dodatkowych ustawień, więc trzeba by było sprawdzić tor na innym preampie z ustawieniami pojemności i obciążenia. Np na Project PHONO BOX S,

Ukryta Zawartość

Możesz wypożyczyć jakiś inny preamp od znajomego?

EDIT

Dida83 dobrze prawi, sprawdź to :)

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

ok sprawdze na iinych zródłach kolumny odpowiednio podłaczone jestem w temacie kupe lat więc tak proste błędy nie robię,może faktycznie ten pre jest kiepski,choć myślałem że wystarczy,głównie słucham jednak cd,oraz pliki strumieniowo,ale mam też sporo analogów i czasami lubię jak coś tam potrzaska z czaenej płyty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.