Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy laser w X559ES

Krzysztof_M

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzisiaj wlasnie przyszla nowa optyka i niestety po zamontowaniu niby wszystko dobrze, ale laser nie swieci. Po wlaczeniu optyka przesuwa sie po szynach ale po zaladowaniu plyty nie znajduje jej. Mialem kiedys do czenienia z innym Sony opartym na KSS-240A i wiem, ze jak nie ma plyty to po zasunieciu tacki widac lekka poswiate czerwona na soczewce. Niestety tutaj nic nie swieci :-( Moze popelnilem blad, moze cos trzeba gdzies przekrecic? Wyjac jakis kawalek plastiku odblokowujacy optyke? Nie mam pojecia, jestem elektronikiem i tym bardziej mnie to zachowanie dziwi. Obawiam sie, czy optyka nie jest uszkodzona ;-( Moze ktos spotkal sie z takim problemem.

Aha, optyka to KSS-272A

https://www.audiostereo.pl/topic/11789-nowy-laser-w-x559es/

Witajcie

Juz sobie odpowiedzialem na problem sam :-) Otoz nie usunalem na tasmie laczocej optyke z elektronika lutu, ktory jest zalozony ze wzgledow bezpieczenstwa na czas transportu. Przed zamontowaniem powinno sie owy lut usunac, ale ja usuwajac ten lut pozostawilem malutki skrawek cyny, ktory jednak wystarczyl by do zwarcia doszlo. NIe bylo go widac w pierwszym momencie, ale pod lupa go dorwalem :-) Tak wiec gra i to pieknie .

https://www.audiostereo.pl/topic/11789-nowy-laser-w-x559es/#findComment-184773

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.