Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana lasera w Marantz DV12s1

Marek Kowalczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem Marantza DV12s1, urzekł mnie jego dźwięk i to że pasował do wzmacniacza więc go kupiłem jako używanego, po ok pół roku zaczął się problem z laserem, jako że dźwiękowo (w stereo) nie słyszałem nic lepszego postanowiłem zakupić laser, udało mi się znaleźć cały moduł z mechaniką nowy za rozsądne pieniądze no i wiadomo że prosta wymiana.

Dwa dni temu dokonałem wymiany i konsternacja, wczytuje szybko i sprawnie, nawet płyty porysowane które wcześniej już w nim nie szły teraz odtwarza ale...... no właśnie ale, w pewnym paśmie pojawiły się w kolumnach delikatne jakby "pierdnięcia" mało słyszalne ale mi przeszkadzają, dotyczy to przede wszystkim fortepianu przy dźwięku G-is, (Możdżer, Larson, Danielson) oraz wokali w szczególności A.M Jopek (Szeptem, Jasnosłyszenie)

Teraz pytanie czy laser ma na to wpływ czy uszkodziło się coś jeszcze?

Zestaw

Marantz PM17, kable Qed IC qinect2 głośnikowe qed xt350

Proszę o radę.

https://www.audiostereo.pl/topic/117911-wymiana-lasera-w-marantz-dv12s1/

Zapomniałem dodać kolumny Monitor Audio RS8, i jeszcze jeden temat na forum duńskim znalazłem taki wątek, że laser musi popracować dwa tygodnie by się dopasować - coś nie chce mi się w to wierzyć, przecież to sygnał cyfrowy,

Tak to jest jak się bierze do roboty ktoś kto nie ma pojęcia

Laser ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czyli jakieś 600 - 700 PLN z robocizną 800

Pewnie kolega jak 99 % tutaj ma nadzieje ze uda się to zrobić za 10 PLN :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Pewnie kolega" nie doczytał do końca postu, właśnie wymieniłem laser i dokładnie z tego linku go mam, 765zł bo amazon ma zły kurs funta, co jest dalej proszę doczytać. Laser jest nówka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.