Skocz do zawartości
IGNORED

Roksan Caspian - wejscie HT bypass , Main in

tedi39

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z szanownych forumowiczy wie jak zrobić takie wejście w tym wzmacniaczu ? Ponoć jakieś zworki wewnątrz wzmacniacza trzeba usunąć. Miał ktoś do czynienia z taką operacją lub wie jak tego dokonać ? Uprzedzając pytanie od razu odpowiem , że jest mi to potrzebne w celu podłączenia tego wzmacniacza do wyjścia pre-out w amplitunerze kina domowego.

Myślałem kiedyś o tym wzmacniaczu dokładnie do tego samego do czego Ty potrzebujesz. Zaciekawiło mnie to o czym piszesz. Tak sobie myślę na chłopski rozum skoro trzeba rozłączać w środku zwory to lipa bo albo masz na stałe pre-out w systemie 5.1 albo stereo. Podobnie miały np. NADy.

Ja kupiłem na początek Audiolaba i tam jest zmiana trybu pracy za pomocą przełącznika.

Kiedyś napalałem się na tego wzmaka, też był mus integracji z kd - i po przekopaniu Internetu nie znalazłem sensownego rozwiązania. W prosty sposób nie da rady wykorzystywać jego końcówki mocy.

Prawdopodobnie producent umieścił informację o możliwości aktywacji w tym wzmacniaczu poprzez treść ....... HT bypass internally activated , z kolei jeśli chodzi o wzmacniacz Roksan Caspian M2 to znalazłem informację że tego typu aktywacja może być uruchomiona u producenta podczas realizacji zamówienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.