Skocz do zawartości
IGNORED

Preamp z jednym wyjsciem, jak podłączyc dwie końcówki do biampa

krisl78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Generalnie chciałbym sobie przetestowac w swoim systemie biamping narazie pasywny, mam preampa niestety z jednym wyjsciem ,oprócz tego integre i końcówkę mocy, w integrze są zwory pre out main in.

Niestety w końcówce mocy nie ma przejscia na nastepna końcówkę więc mam problem z przesłaniem sygnału do obu wzmacniaczy. Znowu rozpinając zwory w integrze w celu przesłania sygnału do końcówki nie mam sygnału na końcówce mocy integry-troche to zawiłe.

Czy jest mozliwość rozgałęzienia sygnału z preampa, np kablami typu Y RCA-2RCA, czy można coś takiego zastosować, czy jednak przez to połączenie można uszkodzić wzmacniacze ??

Wiem że najlepiej byłoby mieć preampa z dwoma wyjsciami ale niestety nie mam :(

Co mogę zrobić w tym temacie??

Z góry dzięki za podpowiedzi

Najtaniej to kupić odtwarzacz CD z dwoma wyjściami regulowanymi i nimi sterować głośnością - pilotem.

Przesyłam muzykę z laptopa przez daca więc cd juz mi niepotrzebny, równie dobrze mogę kupić preampa z dwoma wyjściami.

Witam serdecznie jako, że jest to mój pierwszy post na forum audiostereo.

Mam podobny problem, z tym, że nie posiadam jeszcze preampa.

Na razie gram bezpośrednio ze źródła, ale chciałbym wrzucić dobrej jakości preamp lampowy przed tranzystor NADa.

Czy ktoś z forumowiczów poleciłby jakiś preamp lampowy z dwoma wyjściami do końcówek mocy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.