Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry wzmacniacz do 300zł.

Mateusz_58277

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko ok, ale nie spodziewaj się, że jakikolwiek wzmacniacz do 300 zł będzie grał aż pójdą fajerwerki w każdym paśmie. Uważam, że średnia 3 w skali 5 przy wzmacniaczu za 300zł to będzie sukces.

Teraz to będzie mieć 5ke poz zmianie z amplitunera :) i o to chodzi żeby każdy kolejny klocek był lepszy od poprzedniego

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Zainteresuj się denonem pma 520 bez literek czyli model z lat 90. Grałem trochę na takim, teraz ma go ojciec. Wysterujesz nim spokojnie swoje kolumny. Jak lubisz bas to tam Ci go nie zabraknie

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

@gokar83 bardzo dziękuję za odpowiedź. Denona również brałem pod uwagę, lecz nikt nie zaproponował konkretnego modelu :( Czy wiesz może jak PMA-520 ma się do PMA-560 oraz PMA-500V? Pozdrawaim ;)

to ja zaproponuje konkretnie- denon pma-355uk, jest w miarę nowy 10-15 lat, brzmi bardzo muzykalnie z podkreslona średnica, właśnie tym czego brakuje Tonsilom.

nie bierz tamtych staruszków, prawie każdy ma już jakiś feler.

ewentualnie pma-655r, ale ten już tak nie brzmi po angielsku.

Dziwne. Miałem i mam nadal 520-tke i jest w stanie perfekcyjnym technicznie. Mam też wyższy model 920 i również technicznie nie widzę w nim wad... w klubie denona też nikt nie skarży się na awaryjność czy defekty tamtej rodziny klocków.

Jak kupi z aukcji sprawny model to ma takie same szanse trafić na grata przy 520 jak przy 10 lat młodszym klocku.

Miałem kilka modeli denka ale x20 są bardzo muzykalne i grają poprawnie już nawet niższe modele. Tych co polecasz nie słyszałem ale nie szukałbym nigdy elektroniki, która ma coś wysunięte. Potem zmieni kolumny i będzie problem.

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

nie będzie problemu bo ja słuchałem tego wzmaka tez na Tannoyach nowych i starych i jest ok albo nawet lepiej. W pewnym momencie wolałem 355uk niż pma-1500r bo co prawda mniej detaliczne, mniej góry, ale za to muzykalniej, mniej suchy dźwięk. Serii x20 nie znam, wierzę że też dobrze gra, ale to juz konstrukcja z 89 roku, pogratulować ze masz ideał.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.