Skocz do zawartości
IGNORED

5.1 bezprzewodowo?

SZROT

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie :) I zeby nie bylo - szukalem i szukalem i nie za bardzo znalazlem cos sensownego. A nie chodzi mi o cale tzw. kino domowe tylko cos w rodzaju przystawki adaptera do juz istniejacego. Do wyboru mam wejscia coaxialne, optyczne i hdmi. Zasilanie dowolne chociaz najwygodniej byloby z usb, ale oczywiscie to niekoniecznie. "Nadajnik" audio 5.1 - laptop, moze byc wyposazony w odpowiednie oprogramowanie (miracast) lub nadajnik na usb (bluetooth). Najwygodniej byloby chyba z bluetooth z aptx, ale niestety nigdzie nie znalazlem takiego ustrojstwa do 5.1 tylko 2.0 - a szkoda, pewnie przyczyna jest mala przepustowosc bluetooth. Pozostaje wiec miracast i dongle z hdmi i to tez byloby dosyc wygodne choc nigdzie nie znalazlem specyfikacji tak przesylanego dzwieku, tylko ogolniki ze jest mozliwosc przesylu sygnalu 5.1 surround :) Z racji na wifi direct (widi) i porzadna przepustowosc zakladam ze byloby to lepszej jakosci niz bluetooth aptx. Ale... nigdzie nie znalazlem info by ktos korzystal z widi (miracast) przede wszystkim do przesylu audio?! Najczesciej w opisach jest info ze wczepiamy dongla do tv lub projektora. A co z hdmi-in np. w amplitunerze? Czy to mogloby zadzialac? Firmy dystrybujace dongle widi odpowiedzialy mi ze nie wiedza :) albo ze musi to byc odbiornik z ekranem zeby cos tam poustawiac :) Wydawalo mi sie ze glownie nawiazujemy polaczenie w nadajniku - programowo, czyli w laptopie, ale OK. - jesli moge "wyciagnac" obraz z amplitunera przez hdmi-out na ekran to powinno to zadzialac? Prosze o kilka slow rozjasnienia w tym temacie :) Zalezy mi na dobrej jakosci 5.1 bezprzewodowym, ale jesli nie uda sie, to byc moze wroce do ogladania filmow w 2.1 :( przez odbiornik bluetooth aptx.

https://www.audiostereo.pl/topic/118462-51-bezprzewodowo/

Wyglada wiec na to ze Bluetooth aptx dla dzwieku 5.1 odpada. Pozostaje wifi ale tutaj tez duzo adapterow stereo i na razie zadnego 5.1. Jedyna nadzieja widi i Miracast na hdmi. Zobaczymy czy uda sie uruchomic jakiegos dongla WIDI/Miracast na amplitunerze zamiast na tv lub projektorze. Czy ktos juz moze robil takie proby?

https://www.audiostereo.pl/topic/118462-51-bezprzewodowo/#findComment-3403085

Podobno za pomoca czegos takiego jest to mozliwe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy ktos moze potwierdzić lub zaprzeczyc? Firma Overmax odpisala, ze owszem, tak, spokojnie odbierze to 5.1 i przesle po spdif do amplitunera :) Cena atrakcyjna :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/118462-51-bezprzewodowo/#findComment-3403882

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.