Skocz do zawartości
IGNORED

harman avr 7500+paradigm monitor 11v7

grubynex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Zakupiłem sprzęt jak w tytule,

posiadam też stary sony cdp x222es więc chciałbym go podpiąć w związku z tym mam kilka pytań:

jakie kabelki ic do 200 zł +kabelki głośnikowe do 50zł za metr

czy to prawda że wygrzewanie paradigmów to minimum 100 godz.

czy ten cd poprawi cośw muzyce w stosunku do dvd pioniera

czy warto dokupić jakąś końcówkę stereo a może lepszy cd.

50% muzyka 50%koncerty dvd i filmy zależy mi żeby w stereo też to w miare brzmiało słucham wszystkiego wokale jazzowe, bluesa(poza pankiem i hard rockiem itp.)

z góry dziękuję za rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/118487-harman-avr-7500paradigm-monitor-11v7/

Najpierw podłącz to co masz i posłuchaj co jeszcze byłoby do poprawy (a może być dużo do korekcji przy tych Paradigmach). Podłącz zwykłe kable na razie. Jeśli od razu chcesz lepsze to polecam interkonekt Van Den Hul Bay C5 - ładnie równoważy pasmo, dźwięk mniej bezpośredni, kabelki głośnikowe tej samej firmy - CS122 - łagodzą górę. Taki mój typ w ciemno, ale najlepiej jakbyś podłączył podstawowe kable na początek. CD - na pewno zagra lepiej od DVD - z lepszą dynamiką i analitycznością.

Wielkie dzięki za szybką odpowiedz.podłączyłem na razie sommer xxl ic+dostałem wczoraj w prezencie cordial speakers 2x2.5+2x4.dzwięk mi pasuje oprócz twardawego basu tu właśnie moje pytanie odnośnie wygrzewania tych kolumn bo ponoć bas sie poprawia po + - 100 godz.miałem już troche różnych kolumn ale w żadnych membrany nie chodziły tak sztywno(przy naciśnięciu) jak w tych jak w tych,mają 5-6 godzin grania za sobą.chyba że to wina akustyki pokoju,ściany w panelach 7x5m

i zero mebli i żadnego wygłuszenia-jak myślisz?docelowe pomieszczenie remontuje będzie miało 28m to już zadbam o jakieś wykończenie grube zasłony dywany itp.masz rację podłączyłem sonego i jest lepiej.dzięki za rady

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.