Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio 640r - a może inny model?

mich_nicki

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

W ubiegłym roku pytałem o poprawne podłączenie Yamahy RX-V10 w tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Użytkownik "realkrys" polecił ewentualną zmianę na Cambridge Audio 640r. Poczytałem o CA 640r i wydawał się dobrym wyborem - w szczególności, że nie był drogi.

Teraz przyszedł czas na zmianę amplitunera, jednak ani na allegro, ani na olx tego modelu Cambridge audio nie ma.

Czy może ktoś z Was nosi się z zamiarem sprzedaży 640r, albo mógłby polecić inny amplituner?

Będzie on podłączony do PC jak sądzę za pomocą SPDIF. Do karty graficznej mam podłączony projektor i generalnie PC jest centrum multimediów u mnie w mieszkaniu.

Będę zobowiązany za życzliwe rady :)

Pozdrawiam,

Michał

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...

Pozwolę sobie jeszcze raz spróbować i podpytać Was o dwa modele:

1. Yamaha RX-V4600,

2.SONY TA-E9000es

- z prośbą o wskazanie modelu na zasadzie - lepszy/gorszy w stosunku do opisanego zastosowania.

Gdy w tym tygodniu sprzedawałem mój amplituner to kupujący polecił mi w/w Sony TA-E9000es. Jednak jest to przedwzmacniacz - czyli oprócz tego jeszcze będę musiał zainwestować w końcówkę mocy? I Czy jest to bezwzględnie konieczne?

Jeśli chodzi o kolumny jakie mają na razie przynajmniej grać z amp, to są to Tannoy fx 5.1.

Zaryzykuje stwierdzenie ze CA 640r bedzie lepszym wyborem od Sony.

Ja osobiscie szukal bym 640r2, jest to w zasadzie 640r po facelifcie, jednak dosyc istotnym, roznica polega na tym ze 640r2 dekoduje po hdmi formaty bezstratne (DTS-MA itd), czego 640r, pomimo posiadania wejscia HDMI, nie potrafi zrobic, ba nawet nie przyjmuje po HDMI wielokanalowego PCM. To wlasnie bylo przyczyna tego ze swego czasu sprzedalem CA 640r i zastapilem go wiekowym Marantzem Sr6200, ktory tak naprawde robil wszystko to samo co 640r za 25% ceny.

Ten sony to rzeczywiscie przedwzmacniacz/procesor, musial bys zainwestowac we wielokanalowa koncowke mocy. Sony to zabytek, osobiscie bym sie w teg model nie pchal.

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Ten przedwzmacniacz Sony w połączeniu z wielokanałową końcówką mocy będzie o wiele lepszy niż jakikolwiek amplituner. To Sony z referencyjnej serii ES więc nie pierwszy lepszy przedwzmacniacz.

Ukryta Zawartość

Mialem kilka urzadzen Sony ES i do referencji bylo im na ogol daleko :) nie mowie ze to zle urzadzenie ale wiekowe, wszystko zalezy od tego ile mialo by kosztowac ale widze ze na ebayu ceny w granicach 500 euro i wiecej :/ masakra, w podobnej cenie mozna z drugiej reki kupic wspolczesne procesory Marantza, Onkyo i kilka innych z najnowszymi dekoderami HD, wyjsciami XLR i tego typu dodatkami.

Z takich antycznych urzedzen w tej cenie 100 razy wolalbym meridiana 561 lub 568.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.