Skocz do zawartości
IGNORED

zmiana kabli głośnikowych z procab ls25 na inne

dida83

Rekomendowane odpowiedzi

no i się zaczęło..posiadam cambridge audio 340a i cambridge audio 540c cambridge audio 540p i pro-jecta 1.3 wkładka 2m blue kolumny monitor audio br2 kable:no i tu jest problem ..mianowicie mam procab ls 25 i myślałem że jest dobrze ale kumpel wpadł z kablami albedo za 1000zł i uwydatniły się moje wady kabla..

od tamtego odsłuchu zaczęła mi przeszkadzać jazgotliwa i bijąca po uszach góra.Oczywiście albedo nie kupie bo to za drogi kabel do mojego zestawu ale moze znacie coś w cenie do 30zł za metr co by poprawiło górne pasmo bo reszta jest w miarę dobra byle też nie zamuliło dzwieku..pozdrawiam

może chord carniwal?słuchał ktoś?

Kup kabelki o większej średnicy pojedynczych włosków i żeby był miedziany. Powinno uspokoić szalejącą górę.

Ale to może być ciężka droga do celu....

Z drugiej strony zastanawiam się że tak znaczną różnicę usłyszałeś na tych kolumnach...

Nie twierdzę że znacznie zmieniły dźwięk...było dużo basu i łagodna góra..lecz te zmiany nie były tak duże by wydać 1000zl... Ale były wystarczające by dać mi do zrozumienia ze kable mogą załagodzić te niedoskonałości.

A najciekawsze jest to ze albedo są na bazie srebra..a nie podbiły góry.

Nie twierdzę że znacznie zmieniły dźwięk...było dużo basu i łagodna góra..lecz te zmiany nie były tak duże by wydać 1000zl... Ale były wystarczające by dać mi do zrozumienia ze kable mogą załagodzić te niedoskonałości.

A najciekawsze jest to ze albedo są na bazie srebra..a nie podbiły góry.

Zrób ten test ponownie ... tyle, że w taki sposób, byś nie widział które kable są podłączone.

Eeee.czy to był żart?to nie temat na rozmowę czy kable grają!

Robiłem tak nie raz... Na tanich zestawach i na baaaarrrdzo drogich zestawach..

I zawsze wnoszą zmiany do rozpoznania...

Kup qed ruby. U mnie było podobnie i qed mi górę "złagodził". Wejdź do klubu qeda i poczytaj.

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

A u mnie qedy ruby wogóle się nie sprawdziły. Wszyscy je na około chwalą a dla mnie porażka. Sprawdzane w 3 systemach. Ale we wszystkich był nad. Reszta inna.

Kazdy inaczej slyszy. Dla mnie qed to rzetelny przekaz i malo popsuty. Widocznie lubisz kolorowe granie.

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.