Skocz do zawartości
IGNORED

Soundbar do Sony Bravia 32

dudziakk13

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam Soundbara na którym mógłbym postawić bez obaw SONY BRAVIA 32 lub takiego, który będzie mógł leżeć przed/pod telewizorem. Dobrze żeby miał w miarę ciekawy design, bo jednak będzie leżał na wierzchu. W kwestii brzmienia wiem że na pewno będzie lepszy od głośniczków jakie ma Bravia więc ciężko mi tu mówić o preferencjach. Chciałbym usłyszeć w końcu trochę basu. Cena ? Czekam na propozycje, bo nie wiem czego się spodziewać w poszczególnych zakresach cenowych. Czy ktoś coś takiego ma ? Wiecie gdzie można posłuchać po za marketami (MEDIAMARKT ITD) ?

https://www.audiostereo.pl/topic/118789-soundbar-do-sony-bravia-32/

Warto posłuchać Polk Magni-Fi - ma bardzo przyzwoity subwoofer, który ogarnie całkiem duży salon

http://sklep.rms.pl/polk-audio-magnifi-bezprzewodowy-soundbar-z-subwooferem

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

A nie lepiej mini wieża np Denon 39 , 109 ? Z czasem rozbudujesz o sub .

A wielofunkcyjność znacznie większa .

Ten Denon wygląda nieźle...

ale konstrukcja soundbara idealnie się wpisuje w to czego szukam. Sam już nie wiem. Taka wieża pewnie zabrzmi trochę lepiej.

Warto posłuchać Polk Magni-Fi - ma bardzo przyzwoity subwoofer, który ogarnie całkiem duży salon

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki za odpowiedź. Chętnie bym tego posłuchał. Przestraszyła mnie tylko trochę marka, bo nie kojarzę. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

@max720 - telewizor czeka na większą zmianę (za jakiś czas). :)

Słuchałem dzisiaj kilku egzemplarzy, najbardziej spodobały mi się

Oknyo LS-B50 , Oknyo LS-T10 oraz Yamaha YAS-203

to moje wrażenia :

LS-B50 - "duży" i pełny dźwięk- to było pierwsze wrażenie, bas jest "okrągły" nie przesadzony, całkiem przyjemnie gra, pojawiają się trochę drażniące "syczące" dźwięki ,ale wystarczyła drobna operacja na eq i zrobiło się przyjemnie. Spodobała mi się przestrzeń jaka płynie z głośników.

LS-T10 - ten zwrócił moją uwagę, bo wystawiony jest egzemplarz 'powystawowy', tańszy o ok 900 zł od B50. Brakuje mu potężnego dołu, trochę nierówna walka z konkurencją wspomaganą subem, mimo to gra czysto, równo i całkiem dobrze. Dźwięk jest przestrzenny podobnie jak w przypadku modelu b50. Jeśli miałbym brać coś bez suba, to wydaje mi się że to jest dobra opcja. Trochę brakuje mu konkretu w muzyce, całkiem w porządku w przypadku TV i głosu.

Yamaha - tu dźwięk trochę bardziej zmulony od LS-B50, ale za to na dzień dobry mniej syczących ostrych strzałów, trochę gorzej spisuje się przy głosie, a nieco lepiej przy muzyce, przynajmniej w odsłuchiwanych warunkach. Wygodny w obsłudze i czytelny pilot, natomiast mało przestrzenny dźwięk w porównaniu do B50 a nawet T10. Wydaje mi się że Oknyo ma zamontowane więcej głośników niż Yamaha, może dlatego wydaje się że gra bardziej otwartym dźwiękiem.

Jutro pojadę jeszcze raz i zrobię test na innych utworach i materiałach.

@Sklep.RMS.pl- czy masz może jakieś odniesienie wymienionych modeli do Polk'a ?

Posłuchałem i od pierwszych dźwięków wiedziałem że to jest to ! Kupiłem Quadral'a Magique, świetny sprzęt, zdecydowanie więcej przestrzeni niż w Onkyo, a wg mnie Yamahę zjadł na śniadanie... No i bez obaw mogę na nim postawić TV ! :)

Dziękuję @sklep.RMS.pl za dobry trop :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.