Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o pomoc w wyborze optymalnego sprzętu

jarswi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Do tej pory używałem zestawu od kody - av505, dvd 700, kolumny harmony cv20 + subufer SW 1000, rzutnik Sanyo PLV z5 i tv toshiba, dekoder n, gramofon PN 9805

Obecnie dvd przestało działać i trochę problemów miałem z przyłączeniem optymalnym wszystkich sprzętów (koda nie ma wyjść po hdmi) więc wymieniam elektronikę.

Zdecydowałem się na ampli Yamahe rx v777 i do niej bd s477.

I teraz mam wątpliwość - dysponuję około setką płyt cd dts, kilkoma sacd i dvd audio.

Czy nadal będę mógł z nich korzystać? ostatecznie płytki dvd audio mogę odpuścić ale do reszty mam sentyment.

Przeczytałem gdzieś, że Pioneer BDP 170 czyta wszystko ale czy razem z wybranym ampli?

Do tej pory dżwięk w kodzie miałem przesyłany z dvd do ampli przez 5 kabli dla sacd i wyjściem optycznym dla reszty.

Żaden z wymienionych odtwarzaczy nie ma wyjściami analogowymi (koda miała 6.1.) i cyfrowe elektryczne i optyczne.

Nie znam się na szczegółach przesyłu i dekodowania dźwięku po hdmi więc proszę o rzeczowe wypowiedzi :)

P.S.

Ampli yamahy (niższy model i z 10 lat temu brzmiał dla mnie ok też z moimi kolumnami więc wolałbym nie szukać innego niż wybrany rx v777

I teraz mam wątpliwość - dysponuję około setką płyt cd dts, kilkoma sacd i dvd audio.

Czy nadal będę mógł z nich korzystać?

Nie przy tym blurayu, on nie czyta płyt SACD i DVD Audio, ale z innego źródła i owszm.

Wybrany amolituner to na prawde dobra maszyna, zostań przy nim, ale faktycznie możesz zastanowic sięnad innym odtwarzaczem. Pioneer ma tańsze modele czytające DVD Audio i SACD. Ewentualnie Philips 9xxx 9tysiecy ileś tam ma wyjscie analogowe na wszystkie 7 kanałów. To też dobry klocek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz najnowszy model Panasonica w porównaniu z nowym Philipsem

Ukryta Zawartość

a tu wcześniejszy model Philipsa

Ukryta Zawartość

jednak jedynym z nich czytającym CACD jest Philips 9700 a czytającym w tych granicach cenowych wszystkie formaty na których Ci zależy jest Pioneer

Ukryta Zawartość

w którym wielokanałówka z CACD i DVD Audio wychodzi po hdmi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuję za przytoczone przykłady.

Z tego co podałeś najbardziej zainteresowany jestem Pioneerem BDP-450.

Nawet wizualnie nie odbiega za dużo od wzornictwa Yamahy a to też ważne bo stać będą obok siebie.

Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.