Skocz do zawartości
IGNORED

ASW Genius 310 do plumkania

Marcin_75

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Być może,że będę mógł nabyć w.w. kolumny w okazyjnej cenie.Pytanie,czy spełnią moje kryteria.Słucham głównie spokojnej muzyki.Dużo wokali,instrumentów akustycznych,trochę klasyki,muzyki filmowej etc.Nie przepadam,za dużą ilością basu.Lepiej mniejszy,a kontrolowany,sprężysty.Ładna szeroka scena,może być leciutko wypchnięta do przodu.Ogólnie lubię brzmienie wyrównane,z lekkim naciskiem na średnicę,raczej muzykalne,niż bardzo rozdzielcze.Grać by miały w pokoju 28m2.Na razie z sansui au-x711,później gdy znajdę preamp,z końcówką accuphase p11.

Pozdrawiam

Marcin

https://www.audiostereo.pl/topic/119033-asw-genius-310-do-plumkania/
  • 3 miesiące później...

Miałem kiedyś 410 podpięte pod lampę 8W na 300B od Feliksaudio w pokoju 58m2. Na początku 410 były nowe, śmiałem się że ALTUSY grają lepiej, ale w miarę wygrzewania się głosniczków tyłek zaczynał kleić mi sie do fotela. Wymieniłem Geniusy 410 na ATC 40 najpierw podpiete do Supernaita z hicap-em teraz pod piecyk P1 ATC z lampowym pre i tęsknię za dzwiękiem z Geniusów. Tak jak pisze Marcin bas mniejszy - ale było go tyle ile powinno, muzyka każda, scena dookoła głowy(a to dla mnie fantastyczne doznanie) można zamknąć oczy i odkrywać wirtualne instrumenty - myślę o powrocie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.