Skocz do zawartości
IGNORED

Ekran do projektora JVC DLA-X500

hp13

Rekomendowane odpowiedzi

@hp13 .....miałem podobny dylemat całkiem niedawno.... tylko ja miałem o tyle lepsza sytuację że z projektorami (głównie jvc i sony) stykam się od dawna i wiedziałem czego tak naprawdę oczekuję od urzadzenia dedykowanego dla mnie i moich warunków... także zastanawiałem się nad jvc500, tylko niestety w moim przypadku bo lubię 3D wyszło by mnie to mega drożej, a i tak w moim jasnym "salunie" ;) :) nie skorzystał bym z głównego dobrodziejstwa jakie oferuje x500 czyli bezkonkurencyjnego kontrastu.... dlatego wybrałem to co wybrałem, tym bardziej że 10k za hw55 to jest myśle uczciwa cena w zamian za to co oferuje ta 10 kilogramowa maszynka...

.....jvc x500 jest o 50% cięższy i dlatego droższy o 50%..... :) :) :) ;) ....żarcik ...żarcik..... :)

...@max... wiem ,wiem sam proj to różnica 30% ;) :)

3D mnie jako-tako malo interesuje, ogladam okolo 10 filmow 3D rocznie (to nawet nie 1 na miesiac)

a filmy w 2D oooo i tu jest ciut inaczej... moze nie codziennie, co drugi dzien bankowo cos zapodam, jak nie pelnometrazowy to LOSTa, DEXTERa albo GRE O TRON :)

Gry... mam PC, jestem graczem, lubie popykac, ale najlepiej sie gra na monitorze max 22", zeby nie ruszac glowa i zeby dobrze rozpoznawac przeciwnikow. Gra na projektorze to tylko single-player mode (ciekawe jakie wrazenia na 110")... no chyba ze ktos lubi robic za mieso armatnie w sieciowych strzelankach ;)

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

.... przy 110" nie bedziesz ruszał głową tylko oczami..... i smiało możesz grać po sieci..... wszystko jest mega wieksze i łatwiej to wszystko dojrzeć.... i nie musisz siedzieć z nosem w monitorze...

...sam widzisz że przy jvc( duży input lag) byłbyś mięsem armatnim po sieci.... @will dobrze to ujął, że jvc to dobre projektory kinowe.... kinowe !!! ;) :)

ciekaw jestem jeszcze jak wtargam ten (110" 16:9) ekran do mieszkania...

mam dosc ciasne momenty na klatce. Moze oknem... i to jeszcze po przekatnej bedzie jedyna mozliwoscia :(

ale co tam sie bede martwil na zapas...

jak sie popiesci, to sie zmiesci... ;) mawiaja...

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

... sprawa nastepna jest taka... ogladasz mało filmów 3D bo na Twoim tv jest ono mało ciekawe w porównaniu do proja... przy 3D rozmiar to podstawa dobrej zabawy.... i może 3D bardziej polubisz jak powiesisz Swój zestaw... ;)

... pomierz wszystko żebyś go wtargał do domu ( ekran).... logistyka tez jest ważna.... ekran wraz z opakowaniem to około 250cm długosci i 150cm szerokości... i z 5cm grubości....

... sprawa nastepna jest taka... ogladasz mało filmów 3D bo na Twoim tv jest ono mało ciekawe w porównaniu do proja... przy 3D rozmiar to podstawa dobrej zabawy.... i może 3D bardziej polubisz jak powiesisz Swój zestaw... ;)

... pomierz wszystko żebyś go wtargał do domu ( ekran).... logistyka tez jest ważna....

z tym 3D to moze i masz racje... zobaczymy

a co do logistyki to jak dostaniesz swoj 110" to badz tak mily i pomierz jakie to ma gabaryty z ta skrzynia w ktorym przyjdzie.

Ja zabiore sie do mierzenia klatki i upewnienia sie ze to ma racje bytu - glupio bylo by kupic 100" tylko ze wzgledu na ograniczenia transportowe...

albo wciagne 110" przez balkon sasiadki (ja niestety owego nie mam) i od niej pod odpowiednim katem wtargam do siebie :)

no nie lada wyzwaniem bedzie "instalacja" tego calego kramu...

Zadzwoń do producenta i wszystko się dowiesz jakie beda wymiary wraz z opakowaniem.... ale oczywiście napiszę Ci wymiary jak tylko ekran do mnie przyjedzie...

... możesz ewentualnie rozpakować go przed wniesieniem i wnieść sam ekran.... ekran nie jest mega sztywny, trzeba go wnosić w pozycji pionowej i można go delikatnie zgiąć gdyby gdzieś na łuku klatki gdyby było ciasnawo....

... skoro ta logistyka u Ciebie to taka niewiadoma... to ja na Twoim miejscu załatwiłbym sobie jakąś np.dykte lub zbił z desek prostokąt o rozmiarach 110 cali czyli 243x137cm i zrobił próbę wniesienia.... głupio by było wydać około 5k na ekran i zostawić go na klatce schodowej... :) ;)

na Twoim miejscu załatwiłbym sobie jakąś np.dykte lub zbił z desek prostokąt o rozmiarach 110 cali czyli 243x137cm i zrobił próbę wniesienia.... głupio by było wydać około 5k na ekran i zostawić go na klatce schodowej... :) ;)

jest taki plan... musze miec pewnosc ze zakupiony ekran bedzie mial mozliwosc znalezc sie na swoim miejscu zanim go kupie.

Wlasnie dokonalem niezbednych pomiarow i wyszlo na to ze 110" oknem wejdzie na 100% a drzwiami przez klatke to juz niestety tylko na na 85% :)

a ze to jest 1sze pietro to nie ma wielkiego problemu... 20-30m linki i pozamiatane :)

w koncu po co sa te okna ? :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.