Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do RA980bx i RCD 991ae

pixies

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

jest to mój pierwszy post na Forum więc proszę o wyrozumiałość. Od kilku dni zostałem posiadaczem Rotel RA980bx i RCD991AE. Zestaw kupiłem "korespondencyjnie" i nie miałem okazji go wcześniej odsłuchać. Wiem, że każdemu radzicie odsłuch przed przed zakupem ale tu nie miałem szans, sugerowałem się opisem brzmienia przede wszystkim wzmacniacza. Teraz jestem na etapie wyboru kolumn i tu prośba do Was o poradę. Pomieszczenie 20m, muzyka Pink Floyd i podobne klimaty + klasyka rocka i jazz (ja), żona przeciwnie muzyka poważna i chillout. Biorę pod uwagę kolumny wolnostojące: Minas Anor, Minas Premium, ESA Neo 3 SE, AUDIOSOLUTIONS EUPHONY 140 lub 90. Chciałbym osiągnąć głęboki i dobrze kontrolowany bas, fajną średnicę oraz szczegółową i głęboką scenę. Do tego dobrze by było żeby to grało "muzykalnie" wiem że RCD 991AE jest bardzo szczegółowy ale niekoniecznie można nazwać go muzykalnym. Chcę żeby głośniki były stałym elementem zestawu na ładnych parę lat. Gorąca prośba o pomoc w doborze osób które miały okazję słuchać któryś z powyższych głośników z ww. Rotelami. Doradźcie co będzie warto odsłuchać, a może inne propozycje?

Jeżeli możecie doradzić też okablowanie będzie super.

Z góry dzieki.

https://www.audiostereo.pl/topic/119276-kolumny-do-ra980bx-i-rcd-991ae/

Do Rotela powiadasz? W dodatku do starej serii Rotela?Chyba nie będę oryginalny i napiszę Dynaudio seria Audience.

zajrzyj do klubu Rotela,miałem Ra12 z Audience 72 Pozdrawiam

Dynki kupiłem jako ciekawostka,bo celuję w podstawki do 20m2,obecnie mam 17metrów

Łokmen Saba

Znowu ktoś szuka kolumn za ololo 10tys do tego wzmacniacza.Co z wami?Takie audience 72 za około 2tys ,52se to juz szczyt mozliwosci dla niego.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Zdecydowanie bezkonkurencyjne są ESA Neo3 SE

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i są one idealnym przeciwieństwem barwy Rotela, tak więc najlepiej wpasowują się w twój gust. Zapraszamy do niezobowiązującego odsłuchu ze swoim wzmacniaczem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.