Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Dynaudio Excite x36

Dereq

Rekomendowane odpowiedzi

Nie każdy sprzedający na aledrogo to oszust sprzedający chłam...

No pewnie, bo sam trochę kupiłem i trochę sprzedałem sprzętu przez Allegro.

Tylko, że jak kupowałem od użytkowników, a nie od handlarzy, to wszystko było ok. Jak kupowałem od handlarzy, to zawsze coś było nie tak...

Myślę, że poniekąd dlatego ów sprzedający Coplanda podał w swojej aukcji wyraźną informację "nie jestem handlowcem". Dlatego sam bym rozważył tego Coplanda, gdyby był czarny...

Przedstawiłem tylko swoją opinię, ku przestrodze, choć mam świadomość, że to nie jest 100% reguła. Ja jednak na przyszłość będę bardziej ostrożny;)

Pozdrawiam.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

• 5 miesięcy później...

Wracając do tematu...

Co powiecie na Roksan Caspian M1 w połączeniu z X36? Domyślam się że lepiej szukać Coplanda CSA28 ale od jakiegoś czasu nie udało mi się na niego trafić. Ewentualnie jakieś inne propozycje z okolicach 2000-2500? Muzyka typu Yello, DeadCanDance, Clannad, LoreenaMCKennit...

• 2 tygodnie później...

Na bieżąco przeglądam ogłoszenia wzmacniaczy z drugiej ręki, aktualnie wpadł mi w oko Hegel H1 i Atoll IN100 SE. Ktoś próbował łączyć te wzmaki z Dynaudio serii Excite?

Dla przypomnienia: aktualne połączone z Rotelem RA-980BX, CD NAD C565, pokój 28m2. Od dźwięku oczekuję możliwie dobrej sceny, dobrego wokalu, gładkiej góry. Szukam raczej ciepłego grania.

Zdecydowałem się na Atoll'a IN100 i jestem bardzo zadowolony. Poprawa dźwięku właściwie w każdym aspekcie w porównaniu z Rotelem, a najbardziej podobają mi się teraz partie wokalne, są żywe, dokładne, krótko mówiąc piękne :D

• 2 miesiące później...

Od kilku dni zastanawiam się nad zmianą In100 na coś "mocniejszego". Brakuję mi trochę dynamiki i dokładności. Czytając opinie w internecie wytypowałem trzy modele: Atoll In200se, Cambridge Audio 851A i najbardziej skłaniam się ku Hegel H200 (ze względu na analityczność i moc jest to mój typ na tę chwilę). Macie jakieś inne propozycje w cenie 5000-6000zł oczywiście używka?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.