Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe z wejściem optycznym w dobrej cenie

Qlek1234

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na wstępie napiszę, że nie jestem mocno zaawansowany w sprzętach audio i tak proszę mnie traktować (proste odpowiedzi) :)

A więc szukam w miarę niedrogiego zestawu kina domowego 5.1 z wejściem optycznym. Wejście optyczne jest konieczne, gdyż chcę podłączyć do tego konsolę PS4 i telewizor za pomocą rozdzielacza. Telewizor posiada wyjście optyczne i inne a konsola jeżeli chodzi o dźwięk ma tylko wyjście optyczne stąd ta konieczność.

Budżet to MAX. 500zł ale wolałbym dorwać coś taniej ;) Może być to sprzęt używany.

Samemu w tej cenie znalazłem jedynie Philips HTD3540 gdzie kosztuje to nowe 385zł.

Wolałbym kupić zestaw "fabryczny" tzn. wszystko razem pasujące do siebie zamiast kupowania amplitunera i osobno głośników.

Pomoże ktoś coś?

Wolałbym kupić zestaw "fabryczny" tzn. wszystko razem pasujące do siebie zamiast kupowania amplitunera i osobno głośników.

W tej cenie nie masz innego wyjścia, musisz kupić gotowy zestaw. Tego typu głośniki-plastiki są dopasowane do odpowiedniej elektroniki, w innym przypadku ryzykujesz uszkodzenie sprzętu.

Kolego nie szkoda wywalić Ci kasy w błoto bo to gówn.. nie kino będzie. Moim zdaniem to jest rozwinięcie soundbara na fizyczną wielokanałówkę.

Ja na Twoim miejscu kupiłbym kino(kombajn) z obsługą 3D kóre ma wyjście hdmi 1.4 z obsługą ARC i miałbyś z głowy rozdzielacz gdyż po połączeniu kina z tv (musi też obsługiwać 3D) kablem hdmi łączysz TV z konsolą optykiem a dźwięk idzie na kino wspomnianym kablem hdmi dzieki ARC (audio return chanel- kanał zwrotny audio ) i z TV i z konsoli i nie potrzeba żadnego rozdzielacza. Wszystko załatwia hdmi. Nie wiem tylko czy w tej cenie kupisz taki kombajn Myślę, że trzeba by było dołożyć do ok 8 stów. Zyska się też ogólnie na jakości brzmienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.