Skocz do zawartości
IGNORED

Małe głośniki, blisko przy ścianie, do Accuphase E-350

norbertpawlus

Rekomendowane odpowiedzi

Na ebay tez sa dostepne w Twoim budzecie aktywne Meridian DSP3200. Nie wiem czy gdzies w Polsce mozesz ich posluchac, jesli tak, to mysle ze warto dac im szanse. Tylko wtedy Accuphase bedzie niepotrzebny..;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie wiem, czy padła ta propozycja, ale dużo przy akustyce się mówi, że dobre ustawienie to w w rogach, więc jedna kolumna na ścianie białej, druga na chyba kamiennej. Kolumny też miałby w miarę symetryczne odbicie na samym początku.

<br />Jak już będzie mial kolumny to będzie latał po pokoju i znajdzie odpowiednie ustawienie ,Podloglowki można by ale po co ? Większa pojemność Kolumn wiecej problemu z basem a przy tym metrażu to podstawkowe jak najbardziej<br />

Jak bys mu podsunal ten pomysl co ja wczesniej to moze by sie Harbeth'ow nie pozbywal :) Kto wie, moze w takim ustawieniu by zagraly wysmienicie :)

Co do kolumn to juz kwestia indywidualna co kto lubi. Proac D20R wedlug mnie to swietna kolumna warta odsluchu...podobnie jak PMC 23 czy Neat SX2 tylko, ze zadnych z tych kolumn nie slyszalem z Twoim wzmacniaczem. Jesli bedziesz mial mozliwosc to posluchaj tez neat ultimatum XLS-swietny glosnik. Uzywka zmiesci sie w Twoim budzecie.

Wieza STEREO Technics :)

Jak bys mu podsunal ten pomysl co ja wczesniej to moze by sie Harbeth'ow nie pozbywal :) Kto wie, moze w takim ustawieniu by zagraly wysmienicie :)

Co do kolumn to juz kwestia indywidualna co kto lubi. Proac D20R wedlug mnie to swietna kolumna warta odsluchu...podobnie jak PMC 23 czy Neat SX2 tylko, ze zadnych z tych kolumn nie slyszalem z Twoim wzmacniaczem. Jesli bedziesz mial mozliwosc to posluchaj tez neat ultimatum XLS-swietny glosnik. Uzywka zmiesci sie w Twoim budzecie.

Dzięki Huberto za pomysła Tzn, niby go też oczywiście wcześniej miałem, ale jakoś od razu odrzuciłem;) a jak mi 2 osoby, i to w tej samej chwili ! powiedziały, że to może mieć sens, to ruszyłem tyłek i popatrzyłem na to ustawienie jeszcze raz, dokładniej, i się do niego przekonałem. Harbethy na siłę, to fizycznie by się zmieściły, ale i tak wizualnie wyglądały tutaj na zdecydowanie za duże paczki do tego miejsca a i stałyby zaraz przy ścianach bocznych, no i jedna przy tylnej. Poza tym...po 2 latach użytkowania, nie wiem jakim cudem, ale sprzedałem je na ebyu za 90% ceny nowych (ok-bez tej dopłaty za lepszą okleinę) - i teraz najlepsze: kupił je jak się później okazało Polak mieszkający w UK:))

To miales szczescie, bo w sobote nowe m40.1 poszly za £4.5k...szwagier swoje shl 5 tak dlugo sprzedawal, ze az w koncu ich chyba nie sprzedal a ja sie bujam z caspianem m2 na gwarancji od miesiaca I tez sprzedac nie moge za £800 funa a zanim wystawilem swojego to trzy poszly za £850-970 funa. Chyba po wielkanocy ludzie pusci sa totalnie nawet w UK.

Wieza STEREO Technics :)

To miales szczescie, bo w sobote nowe m40.1 poszly za £4.5k...szwagier swoje shl 5 tak dlugo sprzedawal, ze az w koncu ich chyba nie sprzedal a ja sie bujam z caspianem m2 na gwarancji od miesiaca I tez sprzedac nie moge za £800 funa a zanim wystawilem swojego to trzy poszly za £850-970 funa. Chyba po wielkanocy ludzie pusci sa totalnie nawet w UK.

Tak chciałem sprzedać Ale że wgledu na kobietę która mi marudzi że duże nie ten kolor bo mi bardzo pasują więc narazie dałem sobie spokój Ale pewnie znowu zacznie się temat z kobietą ,więc będę musiał sprzedać pewnie

Miałem kupców około 5 Ale kazdy chciał kupić za bezcen ,szkoda mi było ,zresztą myślę też ze za duzo chciałem , ale jak dalej by były wystawione to byb się w końcu sprzedały

Norbert z tego to wiem przeszkadzał ci bas w harbertach więc chyba nie ma po co wracać do nich , bo przecież Masz dużo do wyboru na rynku też bardzo udanych konstrukcji a herbatniki nie są uniwersalne

:)

Ok, jutro muszę wyjechać na 10 dni, ale będę miał za to czas aby sobie dokładniej wspomniane modele poprzeglądać, usystematyzować co i gdzie chcę obejrzeć. Skupiam się na smukłych, niedużych podgłówkach. Ale jeśli kolumna podstawkowa wraz ze stojakiem również będzie wyglądała smukło, będzie mogła stać przy ścianie (bocznej i tylnej) i raczej wizualnie znikała z oczu, to też się zainteresuję. Tymczasem dziękuję za przedstawione propozycje, samemu byłoby ciężej, a i pomysł z rozstawieniem pewnie by się u mnie nie pojawił. Jeśli komuś przyjdzie do głowy jeszcze jakiś model, niech śmiało pisze.

Widzę Norbert, że się srogo rozglądasz... :-)))

Może spróbuj VA ? Zgodzę się z przedmówcą, że Harbethy pochopnie sprzedałeś ;-))))

Ja mam jeszcze VA Bach - ale powiem Ci, że z Accu Harbethy nie pozostawiają złudzeń. VA i Accu to chyba zbyt wiele dobrego naraz ;-))) Ale spróbować możesz, wykonanie jest nieziemskie i o akceptację kobiet łatwo :-))) Rosewood - bajka. Natomiast bukowa okleina w starej serii była zaprzeczeniem bukowych paneli z biedronki :-)))) Jest też piano black- połysk Steinwaya z rysunkiem dębowych słojów. Można się naprawdę zapatrzyć zamiast

zasłuchać ;-))) Takie skrzynki to duuuuża rzadkość.

Jeśli chcesz zatrzymać Accu- to może jakieś małe Dynki ? Miałem kiedyś ten sam dylemat

i brałem je pod uwagę.

Sorry za takie konserwatywne rady :-))

Nie, Harbethów na pewno nie sprzedałem pochopnie, o dużo za duże były. Pewnie trójki w tym układzie dużo bardziej by się sprawdziły.

Dynaudio na pewno posłucham, jeszcze ich nigdy nie słyszałem, a z Accuphase ponoś dobrze się komponują. Te VA - nie wiem czy już nie ciut za duże, nie chcę mieć wrażenia 'zagracenia' w pokoju. A że ładne- ano ładne;)

Nie, Harbethów na pewno nie sprzedałem pochopnie, o dużo za duże były. Pewnie trójki w tym układzie dużo bardziej by się sprawdziły.

Dynaudio na pewno posłucham, jeszcze ich nigdy nie słyszałem, a z Accuphase ponoś dobrze się komponują. Te VA - nie wiem czy już nie ciut za duże, nie chcę mieć wrażenia 'zagracenia' w pokoju. A że ładne- ano ładne;)

Domyślam się, że nie była to sprzedaż impulsywna :-))) Faktycznie, miejsca nie masz dużo.

Vienny podłogowe są raczej wąskie, a Haydny chyba po 30.1 Cię nie zadowolą. Może faktycznie monitorek Dynaudio się spodoba. Accu power ma !

Jeśli ma być małe dobre i ładne to może warto zainteresować się jeszcze Zingali Zero wygląd jest kwestią gustu oczywiście jednak moim zdanie stawiając Zero obok W5 nie ulega wątpliwości które są ładniejsze. Widziałem jedne i drugie na AS niestety nie było mi dane posłuchać akurat tych modeli jednak gdybym był w podobnej sytuacji prędzej zainteresowałbym się Zingali Zero.

Pozdrawiam, Paweł

Jeszcze ewentualnie model wyższy z podstawkowych czyli Zingali Home Monitor 1.6

11115645_1631887743694879_4075623838108125022_o.jpg

• 2 tygodnie później...

o watku w razie czego nie zapomnialem, wyjechalem na tydzien, ale okazalo sie, ze dostalem prace na jakies dodatkowe 3 tygodnie, wiec korzystam z okazji coby miec póniej swobodniejszy wybór przy wyborze kolumn;)

Moze te cuda:

Anthony Gallo Strada 2 and TR3 Subwoofer Review:

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 5 miesięcy później...

Kudos x2 takie niepozorne kolumienki i mało kto o tym wie:)

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.