Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do KRELL S-300i?

blackwhite

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie też tak myślałem jak kupiłem S300i, że mam Krella co pociągnie wszystko.

Odsłuch w Stdio 16Hz sprowadził mnie na ziemię - zwykła lampa KT88 w PP potrafiła bardziej poruszyć te głośniki niż ten Krell.

Poźniej nastąpiły kolejne porównania z KAV300i, KAV500i i okazało się, że S300i ma się nijak to porządnych wzmacniczy transyzstorowych o podobnej mocy i lampowych od KT88 wzwyż.

Owszem z Minas Anorem nie było takiej przepaści jak w przypadku Ariesów, ale nadal była.

To zawsze tak jest, że słuchając danego wzmacniacza wydaje nam się, że potrafi wycisnąc wszstko z danej kolumny.

Do momentu jak się nie sprawdzi czegoś lepszego.

Dla mnie S300i to próba zrobienia budżetowego Krella, która z względu na oszczędności, nie powiodła się.

Po prostu jest gorszy niż poprzednie budżetowe Krelle.

Branża i makreting nadmuchała bańkę S300i jako wspaniałego wzmacniacza za 12-13 tys.

A to gra jak porównywalne wzmacniacze za 5-7 tys.

A takie z kolei zazwyczaj nie grzeszą ilością prądu.

Każdy sobie może myśleć, pisać co tam woli.

Ja dzielę się swoim doświadczeniem które zdobyłem przy okazji S300i.

Wzmacniacz możę się podobać barwą, ale niestety brak mu wyrafinowania na górze i dole, no i impuls prądowy ma słaby w porównaniu do starszych intgr Krella czy lampy KT88 wzwyż.

A cena katalogowa była przesadzona, co zostało zweryfikowane po czasie na rynku polskim ale i amerykańskim.

Moim zdaniem, zestawienie go ma sens tylko z jasno grającycmi kolumnami i to takimi z łatwymi do wysterowania głośnikami.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No właśnie też tak myślałem jak kupiłem S300i, że mam Krella co pociągnie wszystko.

Odsłuch w Stdio 16Hz sprowadził mnie na ziemię - zwykła lampa KT88 w PP potrafiła bardziej poruszyć te głośniki niż ten Krell.

Poźniej nastąpiły kolejne porównania z KAV300i, KAV500i i okazało się, że S300i ma się nijak to porządnych wzmacniczy transyzstorowych o podobnej mocy i lampowych od KT88 wzwyż.

Owszem z Minas Anorem nie było takiej przepaści jak w przypadku Ariesów, ale nadal była.

Grzegorz ma KAV300i więc można porównać na miejscu. Na mnie też S-300i zrobił słabe wrażenie. Ale sprawność wzmacniaczy lampowych to nic nowego.

Grzegorz ma tego KAV300i ode mnie jak zmieniałem na KAV500i.

Zresztą on był obecny przy większości porównań S-300i, KAV300i, KAV500i, KT88 PP na Ariesach, Ariesach Plus i Minas Anorach.

Każdy może to zkonfrontować z nim jeśli wiara w moje słowa słaba ;)

Ważny jak zawsze jest punkt odniesienia czyli to do czego porównujemy. Z drugiej strony to już mocno subiektywna ocena. S300i gra spokojnie , ale po dłuższym obcowaniu ma swój urok. Moim zdaniem to świadome działanie konstruktorów. Zaoszczędzili na wykonaniu - to nie ulega wątpliwości. Co do dźwięku - co kto lubi.

Nie neguję KAV300i , ale jak dla mnie - w danym zestawieniu - było lekko krzykliwie. Nie było to wyraźne tak jak w Heglu HD20 , ale lekko osuszony przełom średnicy i góry trochę mi przeszkadzał - powtarzam - w systemie w którym słuchałem.

Dla mnie S300i to próba zrobienia budżetowego Krella, która z względu na oszczędności, nie powiodła się.

Po prostu jest gorszy niż poprzednie budżetowe Krelle.

Branża i makreting nadmuchała bańkę S300i jako wspaniałego wzmacniacza za 12-13 tys.

A to gra jak porównywalne wzmacniacze za 5-7 tys.

A takie z kolei zazwyczaj nie grzeszą ilością prądu.

zgadzam się z małym wyjątkiem Roksan Kandy K2/K3 !!!!

Miałem Krell'a s300i )))))) myślę że najodpowiedniejszym podejściem (jest to moje zdanie) byłoby go jak najszybciej spieniężyć i zapomnieć. Szkoda płacić ponad 5 tys.za granie jak z jamnika ,bez urazy panowie

• 1 miesiąc później...

Moim zdaniem, zestawienie go ma sens tylko z jasno grającycmi kolumnami i to takimi z łatwymi do wysterowania głośnikami.

Najnajlepsze określenie tego wzmacniacza. Sam bylem zdruzgotany po odsłuchu, gdy bardzo chciałem go kupić. Dobrze, że nie kupiłem w ciemno. Potem był H80, H160 i było duużo lepiej. Choć jak każdy przyzna trzeba zachować umiar w poszukiwaniach, bo zawsze może być choćby troszkę lepiej.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.