Skocz do zawartości
IGNORED

nagrywanie z radia

krowaklara

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów

chcę kupić starszej osobie urządzenie za pomocą którego można nagrywać z radia i następnie odtwarzać, coś co może zastąpić klasyczny radiomagnetofon...

parametry urządzenia

- raczej stacjonarne / przenośne

- cena nowego / używanego do 300zł

- jakość dźwięku - nie jest kluczowa - wystarczy popularne stereo, nie musi być hi fi hi end super bas itp

- możliwość nagrywania audycji z radia i prostego odtwarzania z wyszukiwaniem za pomocą jakiegoś intuicyjnego interfejsu

- możliwość podpięcia słuchawek

- prostota obsługi

komputer, komórka odpada

ponieważ mam małe rozeznanie w tego typu gadżetach może ktoś zetknał się z opisanym urządzeniem i będzie w stanie coś podpowiedzieć, gdzie i czego szukać....

z góry dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/120066-nagrywanie-z-radia/

np .najprostszy cd-erek phila

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -nic prostszego chyba niema no może kaseta magnetofonowa i pendrive

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja polecam Thomson D100E

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czasem bywa gdzie nie gdzie w jakiś pomniejszych sklepach rtv, jakość naprawdę niezłą nic nie dudni i prostota na 5 . Według mnie znajdziesz klony tej konstrukcji w mniej znanych markach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 4 miesiące później...

Ja regularnie nagrywam z radia korzystając z ... nagrywarki DVD z twardym dyskiem.

Ustawiłem nagrywanie dźwięku w formacie PCM 1536 kbps i nagrywam idealny dźwięk z czarnym obrazem. :-)

Nagrywarka podłączona jest do wzmacniacza i można na niej odsłuchiwać bez udziału telewizora.

Dodatkową zaletą jest możliwość zaprogramowania audycji i nagrywa się "samo".

A gdy zachce się komuś zrobienie z tego pliku lub płyty, to wystarczy przenieść do komputera za pośrednictwem płyty DVD-R.

Nagrywarka nie musi być nowa, z obsługą Bluray czy DVB-T - wystarczy poczciwa SD z analogowym tunerem - i tak nagrywa się z zewnętrznego tunera.

Tuner można kupić za kilkadziesiąt złotych, nagrywarkę nawet poniżej 200.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.