Skocz do zawartości
IGNORED

DAC/ Karta muzyczna Monitor Audio BX6

szakaldg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce kupić kartę muzyczną/DAC do kolumn głośnikowych Monitor Audio BX6, może być pci i pci express. Chce na jakiś pół roku podłączyć do wzmacniacza Denon PMA-860 (włączyć na nim funkcje direct) chodzi mi trochę złagodzić ostre brzenie Denon. Możliwe że kupię na zimę NAD 326 BEE lub NAD 356 BEE.

Do stereo chce wykorzystać wzmacniacz Denon PMA 860 (DIRECT ma być włączony na nim w celu pominięcia jego ostrego brzenia w muzyce) +DAC/karta muzyczna

Do kina domowego mam Onkoy TX SR 805 + kolumny Monitor Audio BX6, BX central/ BX 2 i na chwile obecną mam jakiś sub magnat słabej jakości.

Chce kupić do kwoty 350zł. Słucham muzyki w flack, Mp3 320 ,Spotify i na YouTubie

https://www.audiostereo.pl/topic/120598-dac-karta-muzyczna-monitor-audio-bx6/

Witam,

zrobilem podobnie do Ciebie.

Mam ampli skonfigurowany pod filmy (powlaczane kilka opcji ktore w filmach sa super ale w muzyce przeszkadzaja, a nie chce mi sie ich ciagle wlaczac i wylaczac) wiec kupilem DAC do kompa na USB (rozwiazanie typowo STEREO, wiec nie dla Ciebie) Ja kupilem DAC Norstomo. Tobie potrzeba jakiegos dobrego soundblasterka z 3 stereofornicznymi analogowymi wyjsciami - chyba kazda wewnetrzna karta za ta cene bedzie ok. Ja KOmpa uzywam (jak juz) to tylko do muzyki dlatego stereo mi wystarcza, a filmy to juz bluray po HDMI, a do koncertow tez bluray z tym ze audio podlaczone analogowo i pozamiatane (Ty musisz wszytskie te rozwiazania miec z dzwiekowki)

Wiem ze Ci nie pomoglem, ale znam Twoj bol z koniecznoscia wykorzystania zlacz analogowych.

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.