Skocz do zawartości
IGNORED

Różne kostki do wzięcia - obowiązek podawania cen odsprzedaży.

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli będą z DIP8(pojedyńczy) na DIP8(podwójny) to również ze 2-4 sztuki bym zakupił.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Witam!

Dawno nie byłem w elektronice i pytam korzystajac z okazji...

pf - jaka to cześc mikro?

nf - jaka to część mikro?

chodzi mi dokładnie o oznaczenia na kondensatorach wima...

dziękuje bardzo i pozdrawiam!

Płytki do soft startu dam też do zrobienia do zakładziku. U mnie już 3 takie sobie dzialają. Ostatecznie zdecydowałem się na termistor zwierany przez przekaźnik - to najbezpieczniejsze rozwiązanie, chociaż ma swoje wady w tym prostym układzie(było o tym gdzieś, więc nie rozwijam tematu).

Udalo mi się zakupić termistory CL-80 na konkretne prądziki. CL-60 jest chyba używany w Alephah, więc teoretycznie możnaby zostawić sam termistor, ale przy tych prądzikach, które płyną w GC, to troszkę długo się nagrzewałby i tracił rezystancję, więc lepiej go zewrzeć przekaźnikiem - tak myślę;)

Rekin, pozwolę sobie przypomnieć obiecywał, ze takowe będzie opracowywał.

Może przy okazji tych oddawanych do kowala przejściówek dip8 udałoby się również wyprodukować płyteczkę do miękkiego startu. Widziałem ukaldzik już jest zmontowany:)

Rekin, pozwolę sobie przypomnieć obiecywał, ze takowe będzie opracowywał.

Może przy okazji tych oddawanych do kowala przejściówek dip8 udałoby się również wyprodukować płyteczkę do miękkiego startu. Widziałem ukaldzik już jest zmontowany:)

2xDIP8 - >DIP8 nie widziałem, natomiast 2xSOIC8 - >DIP8 i owszem.

Obiecałem, że płytki zrobię, więc zrobię, natomiast brak czasu nie pozwala mi się za to zabrać. Mam dużo pracy i ostatnio spałem w środę po południu 2 godziny. Dzisiaj już nie dam rady dłużej walczyć. Jak skończę bieżącą robotę, to kimka do soboty, a później zobaczymy.

Zostal mi z zapasow 1kpl do GC3886 (plytki + lm3886 + rezystory elpod + kondensatory FC + mur860).

Opchne tylko calosc po kosztach. Info na priv. Adres w o mnie.

Panowie będe zamawiał z Farnell-a kondensatory Rubycon z nowej serii ZLH. Może je trochę przybliżę dla tych co nie mają katalogu:

- bardzo niska impedancja dla wysokich częstotliwości (poprawiona wersja serii ZL)

- bardzo dobra żywotność tj. około 10000h

- idealne do zastosowania w systemach High end Audio

- 105 st. C

To wybrane zdania z opisu w katalogu. I tak dla porównania parametrów:

Rubycon ZLH (1000uF/50V) - prąd powtarzalny 3010 mA

Panasonic FC (1000uF/50V) - prąd powtarzalny 2235 mA

Niestety więcej nie podano informacji dla Rubycon-ów ale zważywszy producenta (przecież to jego są BG), oraz ten pojedyńczy parametr (ale jak ważny) chcę je wypróbować. Będe zamawiał 1000uF/50V oraz 100uF/35V. Ceny dla pojedyńczych sztuk to kolejno ok. 14zł za 1000uF oraz 1,7zł dla 100uF. Jeśli byłby ktoś zainteresowany wejściem w to zamówienie proszę o e-mail.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.