Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do ok. 7 tys.

GrzeHa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie o co chodzi z tymi kolumnami marki pylon, w każdym temacie nie ważne do jakiej ceny i jakie wymagania są stawiane przez danego forumowicza wszędzie przez branże są polecane kolumny właśnie tej marki. Nie ważne czego forumowicz oczekuję od kolumn i jaki budżet na nie przeznaczył to zawsze są one polecane. Są to jakiej cudowne kolumny, które brzmią każdą barwą dźwięku i podchodzą pod każdego klienta...;-) ?

Czytają kolejny temat na forum, mam chyba już deja vu z tymi pylonami...;-)

Nie wiem jakie posiadasz doświadczenie i na ile jesteś obeznany z kolumnami z określonych przedziałów cenowych ale warto przesłuchać tyle kolumn ile się da ale u siebie w mieszkaniu.

Jest to czasochłonne,czasami kosztowne,z tego co zaobserwowałem to im lepsza/znana marka kolumn tym stosunek cena/jakość wypada blado.

Miałem wiele zestawów kolumn w domu teraz na urlopie jadę na odsłuch Sapphire 25 i spodziewam się masakry dźwiękowej dla moich uszu :)

jeżeli patrzeć na używane ceny kolumn jakie miałem w domu to na:

1 Castle Knight ok 230 funa

2 B&W CM5 ok 260 funa

3 Cabasse MC 40 ok 230 funa

4 Dynaudio Audience 72 ok 220 funa

5 Kef iq 70 ok 180 funa

mój prywatny ranking,niektóre grały z gorszym wzmakiem przez co pewnie dużo straciły na końcowym dźwięku.

Z Pylonami będzie trudniej w przypadku odsprzedaży w UK,będą to pierwsze kolumny na których pewnie stracę i to dużo,chyba że trafi się taki co kupuje uszami a nie oczami :) więc odsłuch musi być bardzo dokładny.

Łokmen Saba

Mam pytanie o co chodzi z tymi kolumnami marki pylon, w każdym temacie nie ważne do jakiej ceny i jakie wymagania są stawiane przez danego forumowicza wszędzie przez branże są polecane kolumny właśnie tej marki. Nie ważne czego forumowicz oczekuję od kolumn i jaki budżet na nie przeznaczył to zawsze są one polecane. Są to jakiej cudowne kolumny, które brzmią każdą barwą dźwięku i podchodzą pod każdego klienta...;-) ?

Czytają kolejny temat na forum, mam chyba już deja vu z tymi pylonami...;-)

Fakt.byl okres ze indiana byly taka odpowiedzia na wszystko jakis czas temu a teraz czas pylonow...ciekawe co następne ?

Dodam ze wydanie prawie 3 tys bo takie widze aktualne ceny to dla mnie nieprzemyslana decyzja.dokladajac 500zl można by było kupic psb image 6t I mieć naprawde dobre kolumny bardzo dobrej marki, jakosci I dzwieku.mnostwo swietnych opinii w wielu krajach oraz moje wlasne

doswiadczenie z nimi . rewelacja. ..

Porownal bym to tak - kup bmw trochę drozej lub wydaj 500zl mniej i kup tej samej klasy kiaa, deawoo lub inny wynalazek.oczewiscie kazdy wydaje swoje pieniazki jak chce.ja wyrazilem moja opinie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.