Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie monitory na półkę do denon DRA 275(do 1000zł)?

TOMEK

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tom17

(Konto usunięte)

the winer is

to oczywiście cytat z artykułu o podstawkowcach zamieszczonego na tej stronie.

Odsłuch był krótki, a w decyzji pomogła mi sytuacja finansowa, poglądy żony i ... chyba niezła cena

600 zł za parę nowych B&W 601 S2 (Maxmedia w Jankach koło Wa-wy). Przyznacie - taka cena może pomóc w decyzji, szczególnie, że nawet "młodzież" (tj. ja) wie, że ta marka ponizej pewnego poziomu nie schodzi.

Odsłuch (już w domu):

- super góra (jeżeli wiem o czym piszę),

- bardzo OK środek ,

- i... bardzo dziwny bas (parametry: dopiero od 70Hz) pewne utwory super, inne słabiutko (za dużo (pustego?bezbarwnego?) basu),

O porady poproszę jak kupię lepsze kabelki bo chwilowo mam jakieś zupełnie przypadkowe druciki.

kończę żeby nie zaniżać merytorycznego poziomu forum

a może niepotrzebnie mam audiokompleksy

pozdawiam,

tom17

Drodzy forum'ers,

proszę o poradę bo dość długo męczę się z tematem,

pytałem kiedyś o kolumny podłogowe ale ostatecznie stwierdziłem, że mam za małe dzieci.

muzyka rock i folk ciut klasyki

pokój 20m2

do tego dvd pioneer 350

Myślałem o Tannoy M2, ale obawiam sie br do tyłu

acha i ta pólka to bardzo szeroki ok 3,5 metra solidny marmurowy parapet.

pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi

Tomek

Gość tom17

(Konto usunięte)

Przepraszam za zamieszanie - Tomków jest za dużo więc teraz będę już tylko tom17. Widzę że mój temat nie ma wzięcia albo pytanie było nie na poziomie. Ten parapet to tylko tymczasowo ale nie zmienia to faktu ze jestem początkującm audio... Fajne forum.

No to może ktoś zabierze głos w sprawie B&W DM 601 S2 do tego mojego Denona DRA 275RD. Podobno te firmy ze sobą współpracują.

pozdrawiam,

szczególnie wszyskich początkujących (nie mylić ze SZCZĘŚLIWCEM)

tom17

Bowersy z Denonem mogą dać brzmienie nieco wyostrzone i rozjaśnione ale też potężne i detaliczne. Atrakcyjne na początku, ale może być nużące przy dłuższym słuchaniu. Wiem bo miałem. Najlepiej sprawdzić w domu, w salonie przy trwającym nie więcej niż godzinę odsłuchu łatwo się pomylić.

• 38 lat później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.