Skocz do zawartości
IGNORED

NAD 3020D vs Taga harmony hta-700b / aptx - kto ma?

mercandede

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

parę lat temu ze względu na dziecko sprzedałem swoje audio. Ponieważ trochę czasu w rzece upłynęło i bardzo odczuwam brak muzyki postanowiłem wybrać kompromisowe rozwiązanie. Moimi głównymi kryteriami są gabaryty sprzętu. Szukałem niedrogich i niezbyt głębokich kolumn i postanowiłem, że tym razem zakupię coś rodzimego producenta - pylon audio. Nie jestem zafiksowany na punkcie zagranicznych marek, szczególnie że na audio show przeżyłem nie jedno rozczarowanie jak i miłe zaskoczenie. Szukam niezbyt głębokich kolumn dlatego wybór padł wstępnie na topaz 15 ale zastanawiam się również nad pearl 20 (szukam podłogówek).

Ze względu na niewielkie pomieszczenie, które pełni wiele funkcji postanowiłem zakupić zminiaturyzowaną hybrydę posiadającą DAC i przede wszystkim bluetooth aptx.

Z bardziej sensownych urządzeń sporo przeczytałem na temat nad 3020d oraz taga harmony hta-700b. Różnica w cenie to ok 1000 zł.

NAD - firma dla mnie rozpoznawalna, miałem okazję kiedyś odsłuchać kilka modeli, ale nie hybrydy, której z jednej strony wylicza się do plusów dynamikę i przestrzeń z drugiej jednak suchość przekazu (wzmacniacz impulsowy), jest też dużo pozytywnych komentarzy szczególnie na amazon (ale odnoszę wrażenie, że dot. amatorów komputerów i ipadów.) kwota tego urządzenia to ok 2200 zł, gwarancja ok 3 lata, nie do końca jestem pewny czy urządzenie jest naprawialne ;) Istnieje możliwość odsprzedania tego na rynku wtórnym z podejrzewam 50% utratą wartości.

Taga Harmony - odwiedzając ich pokój na audio show, dosyć oczobitne było wykonanie produktów tagi. Mam ekran projekcyjny tagi i sobie chwalę, sprzętu nie znam. Z recenzji wynika, że sprzęt gra przyjemnie i ciepło, i co mnie zastanowiło ,,cukierokowo"...kosztuje lekko ponad 1000 zł ( utrata wartości 50-70 %)

Szukam zestawu w cenie do ok 4000 zł. i mam bardzo duży dylemat.

Pomóżcie:

co byście wybrali topaz 15 czy pearl 20?

nad czy taga? czy warto dopłacać do nada?

pytanie kieruję głownie do osób które posiadają jeden z wymienionych sprzętów...byłbym wdzięczny za pomoc w wyborze, również proszę o podzielenie się swoimi wrażeniami i dylametami podczas zakupów.

Nie oczekuję cudów,chcę zakupić hybrydę którą będę mógł umieścić na półce pomiędzy książkami :) i miło posłuchać muzyki. Lubie granie w sytlu creeka trochę neutralne, trochę ocieplone. Wiem jakiej kategorii jest to sprzęt więc rewelacji się nie spodziewam, chcę sensownie wydać pieniądze ( z czasem pewnie hybrydkę sprzedam i wyjmę z szafy swojego creeka więc możnaby powiedzieć że szukam rozwiązania na ok 4 lata).

Dzięki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.