Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM-KI Pearl LITE kontra Marantz PM 8005

classic

Rekomendowane odpowiedzi

A z jakimi kolumnami wzmacniacz będzie współpracował?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Toż to prawie to samo z tym że prawie robi wielką różnicę w cenie.

Zależy jak kształtuje się cena za jaką możesz je nabyć,ja bym się tym kierował ale to takie moje zdanie.Koledzy raczej podobnie podpowiedzą,albo i nie :)

pozdro

Łokmen Saba

Więc jeśli wybrać najtańszą opcję, to może poszukać topowego Marantz PM 7004? :)

Może zadam głupie pytanie, ale czy Marantz PM-KI Pearl LITE lub Marantz PM 8005 na maxa wykorzystają potencjał kolumn Tannoy Revolution DC6T? :) No i na ile wersja Marantz PM 7004/7005 jest jakościowo w brzmieniu gorsza? Chodzi o cena-jakość.

tomter, porownywales bezposrednio po sobie pm8005 i pma-1520ae? Opisz różnice bo to wielu ciekawi, i na jakich kolumnach? W salonie sklepowym?

jeszcze należy dodać że oba sprzęty niewygrzane?

Sprzęty są z tej samej półki cenowej więc ciekawe porównanie.

Gość

(Konto usunięte)

Moim zdaniem nie ma mowy o zadnym zamuleniu. Marantz gra bardzo otwarcie i z duza rozdzielczością. Proponuje przeczytac to, zgadzam sie z autorem w 100% - http://www.highfidelity.pl/@main-2050&lang=

Słuchałem 8005 a raczej Rotela rcd991 gdy go kupowałem a grało to n kolesia z Bowersami i nic nie muliło.

Jak ktoś lubi Marantza to brać,ja dłużej obcowałrm z 6005 i mi nie spasował

Łokmen Saba

Porównywałem w domu na kolumnach AP Yara IIsuperior. Marantz był nowy Denon chyba zwiedził kilka domów. Denon 1520 bardzo przypadł mi do gustu grał żywiołowo i dynamicznie w Marantzowi czegoś brakowało jakby kolumny zakryte były kocem. Nawet mój stary creek Evo 2 grał dużo lepiej.

Pożyczyłem marantza koledze, który ma CA851W i stwierdził to samo. Ładna obudowa brzmienie masakra.

Są to oczywiście subiektywne odczucia i trzeba samemu posłuchać.

Wybrałem Denona PMA 2020 a kolega pozostał przy CA.

W USA Pearl lite to byl odpowiednik 8004. 8005 to kontynuacja tej lini. Pearl lite z tego co pamietam jest zrobiony z nieco lepszych komponentow, ale to o niczym nie swiadczy. W UK ceny obydwu byly/sa takie same. W USA 8005 jak wyszedl to byl drozszy niz Pearl lite.

Wieza STEREO Technics :)

Marantz PM Ki Pearl Lite jest trochę jaśniejszy, ostrzejszy, z bardziej cofniętym basem, nacisk kładzie przede wszystkim na górne rejestry (co akurat w połączeniu z Tannoy nie jest złe), natomiast 8005 jest równiejszy, bardziej dociążony, chociaż nadal oferuje brzmienie szczegółowe, lekko ocieplone.

Seria "7000" jest wyraźnie gorsza, tak więc jeśli tylko budżet pozwoli, to raczej stawiam na 8005.

Z mojej strony proponowałbym jeszcze posłuchać wzmacniacz Rega Elex-R oraz koniecznie Roksan Kandy K3, to także bardzo dobre rozwiązania do Twoich kolumn.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 3 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.