Skocz do zawartości
IGNORED

ProAc 2.5 - od 0 do bohatera -

Plik

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Doradzcie mi proszę jakimi wtykami zakonczyc przewody głośnikowe, do wzmaczniacza napewno zastosuje wtyki bananowe, do kolumn zaś... i tu juz nie wiem, czy lepsze bylyby widełki, czy bananki, podlaczenie bedzie bi-wire, terminal wyglada tak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) przewód który posiadam to Audioquest Type 4.

Chcialbym sie pokusic o jakies lepsze zakonczenia, lecz oczywiscie w jakiejs rozsadnej cenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam!

Panowie czy polecacie na 4 mm mat dać jako wytłumienie zwykłą gąbkę tapicerską, czy może lepiej coś co się stosuje jako ocieplacz do kurtek lub jako filtr do pochłanicza?

Pozdrawiam!

Jeśli słoma to w postaci już spreparowanej. Czyli jako wycieraczka do butów np. Ma już strukturę nadaną, przestrzenna, więc poprawna aqstycznie...

Czemu tu nie banują za śmiecenie i pieprzenie głupot?

www.myspace.com/loszmi

banowanie za slome? za gabke to nie? przeciez gabka to najglubsza rzecz jaka mozna wsadzic do kolumny!! jak ktos sie nie zna na wlasciwosciach tlumiacech roznych materialow to niech sie lepeij nie odzywa tylko uczy sie pilnie czytajac fachowcow takich jak ja.

W tanich kolumnach laduja gabki bo to tanie i zalatwia niemile uczucie ze cos jednak tam trzeba wsadzic. Jedni wsadzaja tam gabki inni swetry a ja slome. Sloma jest najlepsza bo najwiekszy stosunek tlumienia do ruchow czasteczek powietrza. Dlatego lany zboza tak ladnie i lagodnie faluja na wietrze!! To jest efekt wytlumiania fali wietrznej. Dlatego gdy legniesz w zbozy jest tak przyjemnie i bezpiecznie. I tak cicho.

Sorry Senicz, ale ja jestem chłopak ze wsi i na słomie i sianie to się znam dobrze. I nie przeczę, że dobrze zaaplikowane naturalne materiały spełniły by swoją rolę.

Więc tu nie chodzi o siano i słomę, tylko o to jak Ty to przedstawiasz.

Jeśli byś wzbudził zainteresowanie Towarzyszy z forum, sensownymi wypowiedziami, może by Twój pomysł doczekał się naśladowców, ale że wybrałeś na forum rolę cyrkowego, nazwijmy to komika, to sorry, ale nikt nie bierze Cię na poważnie.

Zresztą jak pisałem kiedyś do Ciebie na poważnie, to mnie olałeś. Więc nikogo nie traktujesz także poważnie. Więc śmiejmy się!

www.myspace.com/loszmi

Madrej glowie dosc po slowie juz kilka razy to przypominalem - ale tu na forum stado bufonow majacych wielkie mniemanie o sobie ale niezdolnych do myslenia. Dla inteligentnego czlowieka inf. to info i tyle. Sloma zawsze smieszy a szczegolnie w kontekscie tak wznioslych zajec jak kopiowanie cudzej pracy. No i ogolnie w technice. Sloma to synonim kiepskiego materialu itd. Akurat w akustyce ma bardzo dobre zastosowanie. Ja w przeciwienstwie do bufonow sprawdzilem wszystkie dostepne materialy w budowie kolumn i w dobrej wierze podalem te informacje. A jaka byla reakcje bufonoi? taka jak dzis.

Tak jak powiedziałem. Zmień swój wizerunek na forum, ludzie zaczną Cię słuchać.

A co do słomy, to wkładasz w jakieś siatki i formujesz, zszywasz, prasujesz i impregnujesz? Wrzucona luźno tylko narobi bałaganu, zapcha szczeliny w głośniku, przebije membranę. Tego tematu nie rozwinąłeś, śmiem twierdzić więc, że robisz se tylko jaja.

www.myspace.com/loszmi

opisalem juz dokladnie jak uzywac slomy. Najlepeij uzyc ja w postaci maty zszystej nicia ale miedzy glosniki a slome wkladam dodatkowo wate mineralna i ew. dodatkowo siatke plastikowa gesta. Obudowe trzeba zrobic troche wieksza bo sloma zabiera objetosc ale eliminuje calkowicie rezonanse obudowy - nawet te uporczywe na wyzszym basie. jesli nadal sa rez slyszalne to juz od glosnika. Sloma wypelnia rowno kolumne dla odpowoiedniego efektu. jest tania i najlepsza i nie zbija sie jak inne materialy. W porownaniu dos lomy wszystko inne jest smieszna muslinowa zaslonja nie tlumiaca nic. nawet ta wasze welna nie tlumi nawet odrobine fal stojacych na obudowy. Dokladnie co i jak opisalem na swojej stronie. A co do lekkeigo tekstu wielu moich wpisow to smieszy mnie nadety ton nic nie wiedzacych bufonow nadetych jak balony. To ze zrobil on jakis tak wzm na lm czy sklonowal tonsila nie robi z niego tfurcy hiendu. Wiecej luzu panowie i wiecej wiedzy. Spuscic powietrze z balonow!!!

Przymierzam się do budowy klonów, lecz zamierzam umieścić wylot BR z przodu (nie mam możliwości ustawienia kolumn daleko od ściany).

Czy ktoś z szanownych kolegów próbował takiego rozwiązania?

Ewentualnie jaki wpływ może dać przeniesienie portu na przednią ściankę w klonach ProAc 2.5

• 9 miesięcy później...

Witam!

Jestem od ponad roku w trakcie budowy klonów;) Prace idą ku końcowi, niebawem fotki.

Jednakże potrzebuje rury basrefleks 4 sztuki do ww klonów. U mnie nigdzie nie ma, więc proszę o pomoc!

Darius

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.