Skocz do zawartości
IGNORED

Pomiar lamp testerem BM215A

Narciarz

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do użytkowników testera lamp TESLA BM215A - w instrukcji jest napisane że jeśli mierząc Ia wskazówka mieści sie w zakresie czarnego pola na karcie pomiaru lampy to Ia ma wartość nominalną. Jak interpretować wskazania, czy początek czarnego pola to np 70% czy 100% wartości nominalnej ?

https://www.audiostereo.pl/topic/122485-pomiar-lamp-testerem-bm215a/

Niestety wiele szablon ma nie właściwie podany zakres nominalny. śmieszne, że nawet jest tak na najbardziej używanej lampie ECC83 :) 95% powinno zaczynać gdzieś około 1,9mA.

Dla tego zawsze warto sprawdzić samemu z kart katalogowych producenta pojedynczych lamp.

Niestety wiele szablon ma nie właściwie pokazane zakres nominalny.

Co znaczy powyżej wpis ten? Przetłumaczy na polski?

źródło: PC mini ITX + Soekris DAM1021 R-2R DAC + Linux Audio Embedded System-SHADOW

wzmacniacz: DIY Aikido 6CG7 + 6N30P-DR słuchawki: Beyerdynamic T90, Yamaha HP-1

sorry, jestem od urodzenia słowakiem i chyba za szybko ten pot pisałem. w dodatku z telefonu :) chodzi o to, że karty bm-215 często mają błednie zaznaczony obszar nominalnego Ia. Jedną z takich kart jest właśnie ECC83. mam nadzieje że tym razem mi pisanie lepiej poszło :)

• 2 tygodnie później...

Ricambi - wyczytałem na niemieckim forum że czarny prostokąt to obszar nominalnego Ia ( to jest dla wszystkich jasne ;-) , jest też to opisane w oryginalnej teslowskiej instrukcji) jednak tam też była informacja o tym że koniec prostokąta to w przybliżeniu Ia nominalne. Skąd masz informację że początek czarnego pola to nominalne Ia ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.