Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz do pary z ma pl300

Doe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno zdecydowalem sie na upgrade mojego zestawu.

(Wczesniej z korzystalem z MA serii bronze do pary z rotel pa-02)

Po zakupie pl300, szukam wzmacniacza ktory dal by rade dobrze je wysterowac.

Mysle o zakupie wzmacniacza mocy, by w przyszlosci dobrac do niego pre. (btw. czy ktos zetknal sie z Perreaux ?)

Szukam czegos w cenie do 4000-5000zl. Od razu nasuwa sie podstawowe pytanie,

czy moc wzmacniacza ma tu duze znaczenie? (producent sugeruje cos w przdziale 100-300W )

Moim pierwszym typem jest -Rotel RB 1080 z uwagi na dobra synergie kompnentow rotela i ma, w moim poprzednim zestawie.

https://www.audiostereo.pl/topic/122543-jaki-wzmacniacz-do-pary-z-ma-pl300/

Witaj,

Monitor Audio serii PL, szczególnie model 300 potrzebują naprawdę dużo prądu. Nie jestem przekonany do połączenia Rotel'a z MA PL, będzie bardzo jasno, sucho, analitycznie z wyraźnie cofniętym środkiem. Ale przed decyzją posłuchaj takiego połączenia, może po prostu będzie Ci odpowiadało.

Z mojego doświadczenia zasugerowałbym Ci potężną integrę Anthem Integrated 225, którą wielokrotnie łączyliśmy z wyższymi modelami MA, jest to moim zdaniem idealne połączenie. "225" dodatkowo oferuje ogromną moc, którą kolumny naprawdę wykorzystają, jest w stanie świetnie kontrolować PL300.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań jestem do dyspozycji. U nas masz możliwość także wypożyczenia wzmacniacza i przetestowania we własnym systemie audio.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,

dość długo zastanawiałem się, czy próbować doradzać w kwestii doboru wzmacniacza do MONITOR AUDIO PLATINUM 300. Nota bene Moje Wymarzone kolumny (może nie do mojego metrażu)

zwłaszcza po Takim przyjęciu w zakładce Hi-End:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W moim skromnym systemie: w 32m2 pokoju odsłuchowym doskonale gra zestaw MA Silver 8 i PMA-Denon 1500RII dlatego pomyślałem, że dobrym rozwiązaniem byłby używany wzmacniacz Denon PMA z serii 20xx.

Pzdr.

Ukryta Zawartość

Witam,

dość długo zastanawiałem się, czy próbować doradzać w kwestii doboru wzmacniacza do MONITOR AUDIO PLATINUM 300. Nota bene Moje Wymarzone kolumny (może nie do mojego metrażu)

zwłaszcza po Takim przyjęciu w zakładce Hi-End:

Ukryta Zawartość

W moim skromnym systemie: w 32m2 pokoju odsłuchowym doskonale gra zestaw MA Silver 8 i PMA-Denon 1500RII dlatego pomyślałem, że dobrym rozwiązaniem byłby używany wzmacniacz Denon PMA z serii 20xx.

Pzdr.

mhm, tez uwazam ze MA to dobra marka.

W koncu padlo na Modwright kwa 100

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Pozdr.

Pozdr.

Miłego słuchania.

Pozazdrościć amlifikacji.

Nie abym... niestety nie moja liga.

Miłego rozkoszowania się muzyką.

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.