Skocz do zawartości
IGNORED

Upgrade Firmware Harman/Kardon DVD22

Kristof26

Rekomendowane odpowiedzi

Brodi

Kup sobie SCARTa "nie pełnego" lub poszukaj na schemacie, która nóżka odpowiada za przesyłanie sygnału o włączeniu odtwarzacza i ją po prostu odlutuj.

Dla mnie ta funkcja to duże ułatwienie i tyle. Panowie!! Może jeszcze wywalimy nóżkę informującą player o tym w jakim formacie leci film?! Przecież to też jest ułatwienie!

Masz przecież na pilocie harmana funkcję V.OFF i możesz tym sprawę załatwić - zakładam, że jak włączasz playera to robisz to z pilota. Ja sobie nie wyobrażam przełączania za każdym razem TV do trybu wejście "Audio nr X" (mam 3 wejscia) za każdym razem gdy chcę odpalić dvd.

Do tego używając V.OFF przy pełnym SCART masz możliwość traktowania (z kanapy) DVD jak kolejny program w TV.

Polecam się przyzwyczaić

Pzdr

Słuchając rozumu....

Co do wrażliwości na zniszczone płyty to muszę przyznać, że w stosunku do wielu znanych mi playerów harman jest nad wyraz wszystkożerny. Nawet płyty mocno porysowane (a to zasługa właśnie tych co odtwarzają je w kompach) łyka bez problemów.

Zaobserwowałem natomiast, że rysy wyglądające jakby były zrobione przez igłę przechodzą bez problemów natomiast wiesza się na tłustych śladach i innych brudach naniesionych na nośnik. Wyczyszczenie płyty zawsze pomagało i póki co nie reklamowałem żadnego filmu w wypożyczalni.

Słuchając rozumu....

foni, 27 Lip 2005, 10:00

>Do tego używając V.OFF przy pełnym SCART masz możliwość traktowania (z kanapy) DVD jak kolejny

>program w TV.

Dzięki. Sprawdzę działanie tego V.OFF. Jeśli jest tak piszesz (a właśnie spojrzałem w instrukcję i jest tam jak WÓŁ - chyba ślepy byłem), to mam problem z głowy.

Pozdrawiam, Paweł

PS. Co do płyt, to następne 2 wypożyczone przeczytał bez zająknięcia :)

• 5 tygodni później...

Ok Panowie. DVD wrócił z serwisu. Po wymianie komponentu i upgrade'zie softu - czyta jak na razie wszystko, włącznie z dwustronnymi płytkami ("Friends, etc.). Jeszcze tylko te "czerwone" mi zostały do przetestowania, ale powinny działać (w serwisie działały).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.