Skocz do zawartości
IGNORED

trójmiasto czy coś się dzieje ?

namelessclub

Rekomendowane odpowiedzi

Czeka mnie duuużo słuchania, ale mi się nie spieszy.

Nie mam zbyt wielu znajomych z dobrym sprzętem albo gorzej z bardzo dobrym

(nie stać mnie na porownania do zbyt dobrego bo można się mocno zarazić).

Dokonywania porównań na podstawie odsłuchu w sklepach to chyba nieporozumienie,

bo pokój też gra (wyjatek typu top-hifi ale nie chcę zawracać głowymając allegro jako

alternatywne zródło zakupów).

Myśle o jakim podstawowym nadzie / rotelu + cuś ale nie wyszedłem poza teorię.

Bo i opinii tyle co słuchaczy.

jose - jak nie masz czegoś konkretnego na oku (jako docelowy system) lepiej kupować używane - znacznie taniej wyjdzie a nowe (stracisz taaakie pieniądze przy odsprzedaży) no chyba, że jesteś audiofil kolekcjoner i lubisz mieć pełno grajek.

Cześć.

Czy Wejherowo to jeszcze Trojmiasto czy już nie? :)

Popieram powyższą wypowiedź - czychając na nowy/drogi sprzęt mozna dostać hertzklekotu z tęsknoty i bezsilności (bezkasiorności), kupując używane przynajmniej uszczknie się troszkę dobrego HI-FI, a i warto ze względu na możliwość późniejszego porównania. Może się okazać, że używane brzmi podobnie albo nawet lepiej niż nowe i drogie ;) Ja ostatnio wybrałem tą bardziej ekonomiczną drogę i wydaję się być (przynajmniej żona tak uważa) bardziej zadowolony.

namlessclub: cieszę się, że można... :)

jose: co do mojego zadowolenia to był dosłownie błysk, mgnienie oka i okazja - najpierw przypadkowo wypatrzyłem w komisie końcówkę NAD 2150 za 290zł ... Nie oparłem się jej, przypomniałem sobie stare czasy i reszta posypała się błyskawicznie - Denon DCD-1520, przedwzmacniacz (ale to raczej pudło) NAD 1020 oraz ostatnio nabyte kolumny głośnikowe ATL (patrz disiejszy wątek "powitanie i kolumny głośnikowe ATL"). Jestem zadowolony ze swojego startu w HI-FI. Teraz zastanawiam się nad przewodami głosnikowymi ale nie będzie to raczej nic "wykwintnego".

Zapraszam wszystkich chętnych do udziału w odsłuchach mojego wzmacniacza - trójmiasto i okolice, przywiozę wzmacniacz i odbiorę po kilku dniach - terminy do uzgodnienia - wzamian za obiektywną opinię urządzenia.

zildijan - napisz coś o niepełnym (nieporządnym) odsłuchu przecież wiadomo, że z jednego wata na 93 dB nie będzie głośnego odsłuchu - ale nie mów, że nie da się opisać tego co słychać (skala mikro przykładowo prawda) - np. scena, analityczność - cuś. Jest parę osób chętnych do odsłuchu i będą dodatkowe opinie, będzie można wyciągnąć ciekawe spostrzeżenia nie daj się prosić hę

Żurek - mówisz AR Elektronic z Osowy znam człowieka i słuchałem u niego chyba pierwszej jego konstrukcji, on miał sonusy z oliwy tak mi się wydawało

Żurek to AR robi teraz triody wcześniej jak byłem u niego odsłuchiwać mój wzmacniacz to działał tylko na pentodzie - doszliśmy do wniosku, że nie stanowimy dla siebie jakielkowiek konkurencji ha, ha czasy się zmieniają - jak te jego triody grają?

Wynajęcie sali w Domu Rzemiosła w Gdyni na cały dzień od 8 rano do 22 to 600 pln netto. Niestety nie mają kotar na okna i trzaby wypożyczyć z teatru muzycznego a następnie je zawieśić oraz zdjąć co zważywszy na rozmiar i ciężar oraz wysokość zawieszania może być nielada wyzwaniem. Szacuję że za 1000 zł możnaby to wszystko przeprowadzić. Gdyby 50 chętnych z 3City + okolice zrzuciło się po 20 zł to mamy budżet zamknięty. tylko czy znajdą się chętni ... sądząc po aktywności wątku to mam wątpliwości.

Namelessclub> AR znam ale kontakty mamy raczej sporadyczne więc zupełnie nie mam pojęcia co u niego we wzmacniaczu piszczy.

No 20 zybli to chyba w sam raz byleby się 50 osób znalazło... Co do terminu to myślę że przed świętami to nikt nie będzie reflektować zatem ostrożnie można się przymierzać do 2 lub 3 soboty stycznia.

Chlopaki - zrobmy to w piata sobote stycznia (29.) - wracam do Gdyni dopiero 28 stycznia. Chetnie sie doloze.

A czego bedziemy sluchac - kazdy przywozi swoj system, czy zapraszamy jakiegos producenta?

Moj pomysł jest taki że każdy zwozi co ma najlepsze i dokonuje np 30 min prezentacji. Ja przywleke:

Duuuże kolumny podłogowe projekt. Żurek & Sonus Oliva, Alephy-X monobloki z zewnętrznym zasilaczem, Gryphon Tabu CDP-1,wyskoiej klasy mikser koncertowy, komputer i studyjny przetwornik D/A Lucid ponadto zapewnię omikrofonowanie imprezy tak abyśmy bez trudu sobie gadali. Bardzo zależy mi na znalezieniu kogoś z SACD z górnej półki abby w końcu można było porównać w dużym pomiezczeniu na pożądnym systemie różnice między systemami cd i sacd. Może pojawią się jacyś muzycy którzyby zagrali reczital na żywo.

Mam taką propozycje, może bardziej kameralnie, po co muzycy ???.

Myślę, że mini audio show to raczej nie. Co do sprzętu, Żurek tak

podniósł poprzeczkę, że ja pasuje. Warto zrobić tylko odsłuch

sprzętu Żurka.

To zależy co mamy na myśli pod pojęciem otwarcia kwadratowej, bo jeśli to co było teraz 5 października to nie byłem, a jeśli masz na myśli te nieoficjalne imprezy w czercu to i owszem jam tam głos wydobywał ze smoczej jamy subłuuuuferra.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.