Skocz do zawartości
IGNORED

System Linn + ca azur 640c v2 wybór innego CD.

Pilot-Pirx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Najpierw opiszę moją konfigurację: Linn Pretek, 2x Linn Powertek (biamping) i kolumny Linn Keilidh no i ten nieszczęsny (w tej konfiguracji jak sądzę) CA Azur 640c v2.

Rzecz właśnie w CD. Nie podoba mi się brzmienie tj. wyostrzona, męcząca góra - mocno szeleszczące wokale. Jeśli chodzi o resztę to średnica niezła, dołu trochę za mało ale do zaakceptowania (myślę że to też wina kolumn). Winą za j.w. obarczam CD ponieważ na innym źródle (Fiio x5 z muzyką flac z tego samego krążka) działa to znacznie lepiej.

Proszę Szanownych kolegów o pomoc w wyborze odtwarzacza CD (budżet do 3000) może macie doświadczenia z taką konfiguracją. Chodzi o to aby grało to bardziej miękko.

Pozdrawiam

Witaj,

proponuję wypożyczenie odtwarzacza i przetestowanie we własnym systemie. Z mojego doświadczenia proponowałbym odtwarzacz Rega Apollo-R oraz trochę droższy, ale wart swojej ceny Soul Note SC 300 ALU. Dobrze mógłby się także sprawdzić Myryad Z210.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu, w przypadku pytań oczywiście słuźę pomicą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

1. Musisz włożyć jeden bardzo ciepło grający element do swojego systemu.

2. CA gra dokładnie tak jak ci się nie podoba.

3. Wydawanie 3 tys. zł na źródło do systemu w którym głośnikami są Linn Keilidh jest dla mnie nierozsądne.

• 3 tygodnie później...

1. Musisz włożyć jeden bardzo ciepło grający element do swojego systemu.

2. CA gra dokładnie tak jak ci się nie podoba.

3. Wydawanie 3 tys. zł na źródło do systemu w którym głośnikami są Linn Keilidh jest dla mnie nierozsądne.

Zdaję sobie sprawę, że muszę włożyć ciepło grający CD - proszę o pomoc w wyborze najlepiej użytkowników takowych odtwarzaczy, na forach informacje na ten temat są mocno rozbierzne.

Wydawanie 3 tys. zł na źródło do systemu w którym głośnikami są Linn Keilidh jest dla mnie nierozsądne.

No tak ale dlaczego czy są aż takie złe? Czy zastosowanie lepszego źródła nic nie zmieni?Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.