Skocz do zawartości
IGNORED

Czy adapter PCIe, powoduje pogorszenie jakości dzwięku

Strielok

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ze względu na mało gniazd kupiłem i podłączyłem karte PCIe x1 na PCie X16 RIZER.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

podłączyłem do niego Asusa Essence STX II, czy ten adapter może spowodować pogorszenie jakości dzwięku? czy nie ma to najmniejszego wpływu?

Dodam, czytałem na zagranicznych forach, że grafiki podłączone do tych adapterów potrafiły mieć o kilka % gorszy wynik w 3DMark'u- no ale to były GPU

Pozdrawiam

Maciek

Ukryta Zawartość

Witam,

Ze względu na mało gniazd kupiłem i podłączyłem karte PCIe x1 na PCie X16 RIZER.

Ukryta Zawartość

podłączyłem do niego Asusa Essence STX II, czy ten adapter może spowodować pogorszenie jakości dzwięku? czy nie ma to najmniejszego wpływu?

Dodam, czytałem na zagranicznych forach, że grafiki podłączone do tych adapterów potrafiły mieć o kilka % gorszy wynik w 3DMark'u- no ale to były GPU

Pozdrawiam

Maciek

Na prawdę się nie martw masz dobrą kartę i ona sobie poradzi o ile ten Twój rozdzielacz jest dobrej jakości, bo to jest tu najważniejsze. Jeżeli jest dobrej jakości, a twój procesor i pamięć nie chodzą już na maxa bo jak sądzę po kupnie rozdzielacza masz zawalonego kompa , to nie usłyszysz różnicy -chyba, że jesteś nietoperzem.

Ukryta Zawartość

Ja mam wprawdzie dx-a ale po zmianie płyty głównej i zasilacza zacząłem słyszeć w wysokotonówce "skwierczenie" i ogólnie spadła nieco dynamika. Wprawdzie sam szum nie przeszkadza, bo tylko jak wzmacniacz jest na prawie full a ucho w głośniku, ale jednak.

Będę z tym walczył, tylko jeszcze nie wiem jak, bo w tej chwili w komputerze nie mam ani jednego wiatraka i chciałbym żeby tak zostało.

Więc jak widać różnie to bywa. IHMO taki riser tez może wprowadzić trochę zakłóceń w zasilaniu karty. Ale nie musi. Jak nie przetestujesz to się nie dowiesz, zawsze zależy to od konkretnych urządzeń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.