Skocz do zawartości
IGNORED

16 mk2 pomoc w doborze stereo.

Adrian Rutkowski

Rekomendowane odpowiedzi

Adrian Rutkowski - zdjęcieAdrian Rutkowski

dziś, 22:37

Witam,

W najbliższym czasie w końcu chciałbym ostatecznie zakupić wzmacniacz, kolumny a później źródło.

Dużych historii ze sprzętem nie mam, gdyż bylem posiadaczem amplituner Sony z Altus 75 następnie Cambridge Audio 640A z Paradigm monitor 3v2.

Sprzedałem na cel zakupu mieszkania.

Dziś kiedy w końcu mogę pozwolić sobie na zakup stereo chciałbym, aby w tej kwocie byłby to najlepszy wybór.

Kolega namawia mnie na zakup Marantza PM6005 - (2100 zł) oraz kolumn Dali Zensor 7 (2800 zł). To wszystko na teraz za miesiąc lub dwa przymiarki do CD/AW/gramofon.

Słucham różnej muzyki w zależności od dnia i nastroju: Chopin, Vivaldi, Queen, Pink Floyd, Dire Straits, The Beatles,Techno...

Dodam również że lubię bass a zarazem szczegółowość.

Chciałbym dowiedzieć się czy będzie to przyzwoity sprzęt do 16 mk2 i do takiej ogólnej muzyki?

Myślałem również o Marantz 8005 czy Exposure 2010s2 a do tego kolumny np: Dali Optikon 6.

Ale stwierdziłem że nie będę wchodził, aż w takie koszta ponieważ sporo jeszcze wydatków przede mną. A z drugiej strony liczę się już ze swoją przyszła żoną...

Dziękuję za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/123590-16-mk2-pomoc-w-doborze-stereo/

) oraz kolumn Dali Zensor 7 (2800 zł).

Te kolumny mają podbite skraje pasma, więc są kiepskie. Jak komuś subiektywnie się podobają, to ma spaczony gust, przez wieloletnie słuchanie muzyki na EQ ustawionym w uśmiech dyskoteki (podbity bas i soprany przy przyciszonej średnicy) i/lub spaczony gust przez słuchanie (wieloletnie) kolumn o charakterystyce z podbitymi skrajami pasma.
Gość numik

(Konto usunięte)

Dali Optikon to koszmar, Exposure to efekciarski wzmak. Zensor lepsze od Opticon, ale...tak, to disco dźwięk, Chopin, Pink Floyd? Na nich? Miałem krótko i odradzam

W tych cenach lepszy dźwięk znajdziesz w Pylon Diamond czy Sapphire, Akkus, nawet STX Electrino, Indiana Line. Możliwe,że złotym środkiem dla Twoich skrajnych upodobań będzie Monitor Audio.

Wzmacniacz - jeśli nowy do 2 tysięcy to ja poza NAD i AMC nie widzę konkurencji, to znośny dźwięk, Marantz jest taki ciut...hmmm...piskliwy

Zapraszam tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.