Skocz do zawartości
IGNORED

Last Track z Bonusem!

MareG

Rekomendowane odpowiedzi

Czy macie jakieś płyty w kolekcji zawierające ukryte utwory na ostatnich trackach?

Całkiem przypadkowo znalazłem jeden na płycie panów: Medeski Martin & Wood "Combustication". Okazuje się, że utwór 12sty wcale nie trwa 5:34, lecz prawie 13 minut! Należy tylko wyczekać prawie 3 minuty ciszy - ale zaskoczenie jest bardzo miłe i specyficzne. W opisie oczywiście nie ma wzmianki o tym! To jest ten miły bonusik, ale niemiłe także się zdarzają...

Na przykład płyta Jamiroquai "A funk odessey" - naprawde możę mi ktoś logicznie wyjaśnić co tam się stało na końcu? Kończy się utwór 10 ____chwila przerwy____ i nagle pojawia jakby wyrwany ze środka inny - nieznany utwór i CO GORSZA zaraz się kończy!!!

Myślałem, że mam wadliwy egzemplarz i wymieniłem go na inny i to samo! A gdy wziąć płytę pod mocne światło można dostrzeć dziwne "zamieszanie" na końcowym tracku. Ciekawe co to ma być - zchrzanili coś przy tłoczeniu pewnej partii czy jak? (...)

Pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/12382-last-track-z-bonusem/

A to sie dolacze ze swoim pytaniem, bo nie mialem dotychczas okazji porownac z inna kopia plyty.

Chodzi o "The Division Bell" Pinkow (ta co mam, jest wprawdzie tloczona, lecz hologramu niet ;) ),

W "High Hopes" ok. 8:18 zaczyna sie cichy, krociutki zapis rozmowy telefonicznej, gdzie meski glos probuje dogadac sie z dzieciakiem. Ktos moze potwierdzic obecnosc tego na swojej plycie?.

troche jest takich bonusow...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

najbardziej irytujace sa wtedy, kiedy okazuje sie, ze bonus ciekawszy niz cala plyta (np swietna wersja 'the heckler' Primusa ze slabego Antipopu).

a w ogole to pytanie powinno brzmiec - czy znacie jakies plyty, gdzie utwor jest rzeczywiscie ukryty, tzn nie slychac go nigdy jesli by puscic plyte od poczatku do konca, a jednak tam jest;).

a w dziale kino domowe to dopiero jest zabawa z tymi 'ukrytymi przekazami';).

pozdrawiam

najbardziej irytujace sa wtedy, kiedy okazuje sie, ze bonus ciekawszy niz cala plyta (np swietna wersja 'the heckler' Primusa ze slabego Antipopu).

a w ogole to pytanie powinno brzmiec - czy znacie jakies plyty, gdzie utwor jest rzeczywiscie ukryty, tzn nie slychac go nigdy jesli by puscic plyte od poczatku do konca, a jednak tam jest;).

a w dziale kino domowe to dopiero jest zabawa z tymi 'ukrytymi przekazami';).

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na soundtracku z filmu Kusturicy White cat black cat po przeczekaniu ok. 3 minut po ostatnim utworze uslyszecie lepsza wersje Pitbulla.

Kaczkowski, Mini-max: cofnijcie sie szybkim przewijaniem o 30 sekund przed pierwszym utworem, a uslyszycie zapowiedz Kaczora.

• 2 tygodnie później...

Słusznie. Czasem utwór jest rzeczywiście ukryty. Na płytach ''Minimax" jest zapowiedż Piotra Kaczkowskiego w "niedoczasie (włóż płytę, naciśnij pauzę, i jak pokaże się czas na wyświetlaczu przewiń do tyłu ile się da, teraz zwolnij pauzę). Odtwarzając normalnie nigdy się o tym nie dowiecie. Jest to jeden ze sposobów na autentyczne ukrycie utworu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.