Skocz do zawartości
IGNORED

jaki interkonekt do 250 zł

kubi

Rekomendowane odpowiedzi

Profigoldy przyszly. Fajne. W tych fi 7mm (konstrukcja a'la "Nakamichi") zeby przytrzymaja wlasciwie kazdy kabel niegrubszy niz 7mm. Te fi 8mm (konstrukcja a'la CC z TME) natomiast nadaja sie jedynie na kabel 7-8mm - fi 7mm trzeba porzadnie "przywalic". Za to sa krotsze. Cena bardzo atrakcyjna. Brac, dziatwo interkoniowa!

Z lewej fi 7, z prawej fi 8.

[obrazekLUKASZ-203070_1.JPG]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja właśnie dziś dostałem kabelek Gothama. Polutowałem końcówki i zapiąłem do systemu i............... odpłynąłem!

Przesłuchiwałem już na prawdę wiele, wiele "firmówek" od 300 do 600 PLN i muszę się niestety (albo stety) zgodzić z Gutekbullem- ten kabel spokojnie może rywalizować z tymi "audiofilskimi" kablami ponad 10-krotnie droższymi, często wygrywając (to moje zdanie!). Teraz mogę go bezpośrednio porównać z Copperheadem, którego wypożyczyłem na odsłuch i niestety przegrał bezapelacyjnie z Gothamem!. Teraz jestem już jednego pewien. Za kable do powiedzmy 400 PLN płaci się po prostu za napis na nim i za ładne opakowanie!

pozdrawiam!

ja chciałbym poryszyć jeszcze raz w tym wątku problem złego polutowania:

jeżeli np. przez przypadek zimny koniec zetknie się z gorącym np. podczes zakręcania czy nakładania końcówek to po wpięciu w system możemy coś spalić czy poprostu system nie zagra?

>bolek1

Zrób tak jak napisali mi w tym wątku Zydelek i Diduvan. Ja użyłem bateryjki i żaróweczki i wtedy masz pewność 100% że wszystko dobrze jest połączone. Inaczej nigdy nie masz 100% pewności.

Zwarcie na interkonekcie nigdy nie doprowadzi do uszkodzenia wzmacniacza. Co do CD, to żeby coś padło musiałby to być chyba jakiś superegzotyczny klocek, albo nieumiejętnie upgradowany.

Mam IC na Gothamie koncentrycznym i gra b fajnie(szczegółowo, ciepło, ładne wokale). Jak piszecie, że ten 2 żyłowy też gra ok to podjadę i go kupię, potem zrobię małe porównanko w wątku. Aha w Neopcie mają jeszcze Gothama cyfrowego(niebieski, sztywniejszy koncentryk z posrebrzanymi żyłami-pewnie Siltech swoje flagowce z niego robi:)) miał ktoś jz nim jakieś doświadczenie?

>lancaster

Mam też kupiony tego Gothama srebrzonego, ale jeszcze go nie lutowałem, bo nie miałem tylu końcówek żeby na wszystkie kable starczyło. Jak polutuję to odsłucham i dam znać na forum.

Pzdr

>bolek

Mam jeszcze jeden kawałek, ale go nie sprzedam, bo zamierzam połączyć nim Tunerek ze wzmakiem...

Ale z kupnem nie ma problemu- napisz do Neopty i Ci przyślą za pobraniem. Ja tak właśnie zrobiłem.

rafko napisał:

Ja właśnie dziś dostałem kabelek Gothama. Polutowałem końcówki i zapiąłem do systemu i............... odpłynąłem!

Przesłuchiwałem już na prawdę wiele, wiele "firmówek" od 300 do 600 PLN i muszę się niestety (albo stety) zgodzić z Gutekbullem- ten kabel spokojnie może rywalizować z tymi "audiofilskimi" kablami ponad 10-krotnie droższymi, często wygrywając (to moje zdanie!). Teraz mogę go bezpośrednio porównać z Copperheadem, którego wypożyczyłem na odsłuch i niestety przegrał bezapelacyjnie z Gothamem!. Teraz jestem już jednego pewien. Za kable do powiedzmy 400 PLN płaci się po prostu za napis na nim i za ładne opakowanie!

pozdrawiam!

Wiesz zazdroszcze Ci rafko jeśli tak naprawde jest. Bo ja mam właśnie Copperheada i "przez Ciebie" zdecyduję sie na zakup tego Gothama. I tylko nie wiem czy kupiłeś tego DGS-2? I ile on kosztuje dokładnie za 1m?

>norberto

Gotham w moim systemie zagrał tak, jak chcialem żeby kabel mi zagral. Po wpieciu Gotahama odnalazlem w tym kablu te cechy o ktore mi chodzilo - wiecej powietrza, rozdzielczości i ta scena... Po prostu u mnie zagral lepiej niz Copperhead i wiele innych "firmówek", a szukałem już od dawna tego jednego. Mam nadzieję że u Ciebie będzie podobnie ;-))))

Ja kupiłem GAC-2, który różni się od DGS-2 tym że ma podwójny ekran złożony z naprzeciwlegle ułożonych dwóch ekranów, a DGS-2 ma jeden ekran. Tego drugiego nie słuchałem, ale Gutekbull twierdzi że gra bardzo ładnie.

Czołem chłopaki

Mam do was prośbę. O ile to możliwe czy jest taka możliwość żeby ktoś z was zrobił mi taki interkonekcik

z tego GOTHAMA ????????????

Sam mam 2 Lewe ręce do takich zabaw i poza tym nie dysponuje żadnymi narzediami do tego potrzebnymi.

No oczywiście nie za darmo.

Moze ktoś jest z okolic TRÓJMIASTA

nie znalazłby się wśród was chłopcy któryś chętny na zrobienie mi takiego pięknego gotham-city interkonektu? oddźwięczę się oczywiście;-)

jak mówia belfry - już widzę las rąk, proszę po kolei, nie jeden przez drugiego:-)

pozdrawiam:-)

paulinka

ps. [ widze ze Ignorant mnie uprzedzil, ale moze moja babeczkowata sila przebicia da mi jakas przewage:-) ]

Fakt, jest taki....

Ja ostatnio popełniłem interkonia na Klotzu LaGrange Gy107 - 8,-/m

Gra całkiem fajnie, mnóstwo szczególików ale nie przejaskrawiony.

Jeszcze się rozgrzewa, zobaczę czy nastapią jakies zmiany.

W kolejce czeka tez Klotz MY206 - mikrofonowy profesjonalista.

Pozdrawiam, Bob

Właśnie - Rafko, który Gotham - wersja GAC-2 to jest mikrofonowy - dwie żyły we wspólnym ekranie? (to powinien być GAC-2/1 a 2/2 to taki sam ale chyba podwójny).

Jest jeszcze GAC -4/1 - mikrofonowy 4 żyły we wspólnym ekranie.

Nareszcie - tylu się zaraziło tak prostym DIY jak interkonekty z kabli profesjonalnych - to znacznie zdrowsze niż kupowanie Velumów :)

pozdr.

Wiecie co, trochę komplikujecie z tymi rodzajami albo ja niezbyt dokładnie przeszukałem „Neopte”. Zamówiłem sobie - GAC-2 za 5,00 zł/m i DGS-2 za 4,10 zł/m i żadnych innych rodzajów nie było lub dodatków. Pan z Neopty odpisał mi szybko i po potwierdzeniu wyślą ale żadnych pytań typu jaki rodzaj z jaką końcówką nie zadawali. I wybierałem z katalogu, no chyba że nie wszystko tam jest.

Dokładnie jak pisze norberto. W katalogu jest GAC-2 i po prostu go zamawiasz, no chyba że chcesz inny, to wtedy szukaj jaki Ci pasuje i zamów inny.

>Norberto

DGS-2 i GAC-2 to praktycznie to samo, tyle że GAC-2 ma podwójny ekran a DGS-2 pojedynczy. Ja wziąłem GAC-2 i GAC-1 S/PDIF

>Qubric

Ten GAC-2 jest kablem mikrofonowym - dwie żyły centralnie i jeden wspólny podwójny ekran. Tyle! Za bardzo sobie komplikujecie!

>rafko

Wiem wiem rafko bo już mi to pisałeś ale chce zobaczyć jaka będzie różnica między tymi kabkami i czy w ogóle będzie. Zreszta drugi weźmie brat - on ma więcej kabli i wszystkich "bajerów" ode mnie- ja kupuje, wymieniam a on wszystko zgarnia co u mnie w domu leży. Swoja drogą to nie kosztuje dużo więc można eksperymentować a już nie mogę sie doczekać podłączenia tego kabelka i porównania go z AQ. Mam też sprzęt H/K.

>norberto

O, to jak masz też H/K, to efekt powinien być ten sam ;-)))) Nie widze nic u Ciebie w zakładce "o mnie", wiec powiedz jakie masz głośniczki i jakie klocki Harmana.

Pzdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.