Skocz do zawartości
IGNORED

zmiana-Technics SA-AX6 na Marantz PM6005 lub Fidelity?

Miras6411

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Jako siwezaczek oczekujác pomocy od doswiadczonych forumowiczów w postaci podpowiedzi jesli chodzi o wybor sprzetu.Obecnie mam zestaw Technicsa w postaci

amplitunera SA-AX6

CD SL-PS670D

processor SH-GE90

gram na kolumnach HecoMiusic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 800.

Myslé o zmianie w/w zestawu na wzmacniacz stereo Marantz PM6005 oraz CD np. 5005 lub Fidelity SA-300SE I CD-300SE

Wiéc dylemat na co sié zdecydowac?

Jak do tej pory nie mogé narzekac na mojego technicsa.Procesor robi swoje i to co plynie z kolumn osobiscie mnie zadawala /slucham roznej muzyki/ jest super. Boje sie tylko rozczarowania, by po nabyciu nowego sprzetu , nie okazalo sié ze dzwiék z nowego jest na takim samym poziomie jak przy dotychczasowym sprzécie-choc tak nie powimnno byc bo od momentu ,gdy nabywalem Ax6 uplynélo wiele lat a w elektronice jest to przepasc.A moze ktos podsunie mi inna ciekawa propozycje.Zakladany budzet to max.4000zl.pozdrawiam forumowiczow I czekam na podpowiedz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dogadaj się z gościem, żeby Ci sprzedał MAP-306 i MCD-204, a na pewno się nie rozczarujesz. Co do procesora - tego w ogóle nie powinno być wpięte w tor, tylko zniekształca dźwięk i sztucznie podbija pasma.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzieki za podpowiedz.Podejrzewam, ze niebo dla uszu sluchajac tego zestawu,lecz chyba jeszcze moj portfel jest za "chudy" , wic mogé sie narazie tylko poslinic no I pomarzyc

Owszem mam 4t.jednak jest to budzet po sprzedazy mojego zestawu.Mam nabywcé,ktory czeka na mojá decyzjé , natomiast ja mam dylemat czy sié pozbywac zestawu. Tak wiéc do Redy musi zajrzec gosc bogatszy o 2t. nie wspomné dodatkowo o kolumnach które zapewne sá dedykowane do oferowanego MAP.

• 3 tygodnie później...

Mala zmiana w budzecie.Bédé poszukiwal narazie tylko samego wzmacniacza stereo w kwocie do 40000zl. np Marantz PM7005. Stylistyka Marantza bardzo mi sié podoba, lecz istotniejhsze jest to co sié slyszy niz to jak sprzét wygláda /bardzo fajnie gdy jedno z drugim idzie w parze,lecz nie zawsze tak musi byc/ przypomné ze gram na kolumnach Heco Music Style 800. Liczé na dowiadczenie forumowiczów a tym samym pomoc w p[odjéciu ostatecznej decyzji decyzji.Bioré pod uwage takze sprzet uzywany.Pozdrawiam Mirek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.