Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz TEAC AI-2000

piotr78

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Czy ktoś z Was jest/był w posiadaniu tego modelu? Konstrukcyjne wygląda bardzo porządnie, pytanie jak to gra vs konkurenci z podobnego poziomu cenowego (Roksan K3, Baltlab Epoca3, etc.)

Jeżeli macie jakieś doświadczenie będę wdzięczny za opinie.

pozdrawiam,

https://www.audiostereo.pl/topic/124460-wzmacniacz-teac-ai-2000/

wręcz bliźniacza konstrukcja music hall a 70.2 kawał solidnego klocka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak nawiasem, mam sentyment z lat 80-tych do magnetofonów tej firmy, troche kaset się na nich nagrało :-) wzmacniacz wygląda godnie, sam jestem ciekaw jak gra.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Witam.

Jakiś czas jestem na forum, ale do tej pory raczej jako czytelnik. Dobrych kilka lat temu skompletowałem sobie system, który mi odpowiadał więc nie odsłuchiwałem nic nowego. Przeniosłem się do nowego mieszkania, pokój odsłuchowy zwiększył mi się z 16m2 na 26m2 i przyszła pora na zmianę kolumn i dobór wzmacniacza. Jestem po kilkunastu odsłuchach, w tym Teaca AI-2000. Nie chciałbym zaśmiecać forum, aby wyrazić swoje opinie na temat wszystkich przesłuchanych konfiguracji. Może sprecyzuj:

- jakie ma być pomieszczenie odsłuchowe,

- jakiej słuchasz muzyki,

- żródło, kolumny - czy już masz czy będziesz dopasowywał do wzmacniacza?

To co mogę napisać na podstawie moich preferencji: słucham głównie rocka, dużo polskiego (nagrania zrealizowane najczęściej byle jak), pomieszczenie 26m2,

- na TEAC-u słabe realizacje brzmiały najprzyjemniej - wzmacniacz dostępny jest w większości salonów Top Hi-Fi oraz Media Centrum Warszawa, ul. Morcinka i tam porównywałem ze wszystkim co mieli na stanie w cenie do 10 000 zł,

- jeżeli kolumny nie są "wymagające" wybrałbym TEAC AI-1000 (pół ceny 2000), różnicę w cenie przeznaczyć na droższe/lepsze kolumny,

- trzeba się przyzwyczaić/zaakceptować do źle dobranego potencjometru (szczegóły w teście Hi-Fi Choice) w 1000 nie występował ten problem,

- cena katalogowa nowego TEAC-a AI-2000 to 6000zł i na wielkie obniżki nie można liczyć, po negocjacjach dostałem ewentualny rabat na 5400zł przy płatności gotówką. Używek brak.

Test wzmacniacza dostępny jest w Audio i w HiFi Choice i ja się z nimi zgadzam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.