Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak do MA silver 8i

lukiii7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczow !

Zaczynam planować zmianę mojego HK3490 na wzmacniacz stereo + osobny odbiornik DAB.Nie żebym był jakoś bardzo nie zadowolony z Harmana,ale wydaje mi się że moje monitorki mogą więcej,no i radioodbiornik w nim jest słaby.Celuje głównie w używki ,więc z odsłuchem różnie bywa ale punkt odniesienia trzeba mieć.Od sprzętu oczekuje szczeczogolowsci,szerszej sceny,wyraźnych wysokich tonow i w miarę dobrej srednicy,niskie tony zostają w kwestii jamo 650 ( trudne pomieszczenie ,w którym ciężko przesadzic z basem ) Ocieplenie harmana też mi pasuje. Muzyki slucham bardzo roznej,choc ostatnio ide w strone brzmien w ktorych wazna role graja wokale,ogólnie spokojniejsze rytmy.Z teorii najbardziej przypadł mi do gustu CA azur 651a ,co Panowie sadzicie o tym klocku? Parametry i opinię na necie w miarę dobre ,no i nie będę ukrywał że można go nabyć w naprawdę fajnej cenie ...No i jest jeszcze czynnik żony,dobrze jak by wzmak był "ładny" ;-) a CA właśnie taki jest.Reszta sprzętu to : kolumny Monitor Audio silver 8i,Cable talk 3.1,sub jamo 650,odtwarzacz Denon dcm 500ae (spięty z HK po optyku,zakupiłem go ze względu na 5 cd kieszeń) .Z góry dziękuje za wselkie podpowiedzi i pozdrawiam !

https://www.audiostereo.pl/topic/124482-wzmak-do-ma-silver-8i/

Witam forumowiczow !

Zaczynam planować zmianę mojego HK3490 na wzmacniacz stereo + osobny odbiornik DAB.Nie żebym był jakoś bardzo nie zadowolony z Harmana,ale wydaje mi się że moje monitorki mogą więcej,no i radioodbiornik w nim jest słaby.Celuje głównie w używki ,więc z odsłuchem różnie bywa ale punkt odniesienia trzeba mieć.Od sprzętu oczekuje szczeczogolowsci,szerszej sceny,wyraźnych wysokich tonow i w miarę dobrej srednicy,niskie tony zostają w kwestii jamo 650 ( trudne pomieszczenie ,w którym ciężko przesadzic z basem ) Ocieplenie harmana też mi pasuje. Muzyki slucham bardzo roznej,choc ostatnio ide w strone brzmien w ktorych wazna role graja wokale,ogólnie spokojniejsze rytmy.Z teorii najbardziej przypadł mi do gustu CA azur 651a ,co Panowie sadzicie o tym klocku? Parametry i opinię na necie w miarę dobre ,no i nie będę ukrywał że można go nabyć w naprawdę fajnej cenie ...No i jest jeszcze czynnik żony,dobrze jak by wzmak był "ładny" ;-) a CA właśnie taki jest.Reszta sprzętu to : kolumny Monitor Audio silver 8i,Cable talk 3.1,sub jamo 650,odtwarzacz Denon dcm 500ae (spięty z HK po optyku,zakupiłem go ze względu na 5 cd kieszeń) .Z góry dziękuje za wselkie podpowiedzi i pozdrawiam !

Nie wiem czy nie za slaby ten ca. Malo rozwojowy...usb b tylko 1.0.... Plikow hi res nie posluchasz... Moze poszukaj czegos lepszego....

Co do rozwojowosci to zawsze można zrezygnować z DABa na rzecz strumieniowca :-) a to już chyba mocno rozwojową sprawa.Jest ciekawy Denon 730 ,kosztuje on niewiele więcej od Daba Yamahy T-D500 ,bo o takim właśnie myslalem. Ale jak ten CA będzie się sprawował z MA ? Wiem że to tylko teoria i odsluch rozwiał by moje wątpliwości ,ale może ktoś słuchał takiej konfiguracji ?

Witam forumowiczow !

Lepszy będzie Cambridge CXA80 ma wszystkie wejścia cyfrowe można dokupić moduł bluetuth i także słuchać ze smartfona lub tabletu, jest wyjście na suba do tego jakieś dobre kabelki i fajnie śmiga u mnie też gra z MA silverami 8 i jestem zadowolony z czasem polecam dokupienie CXN i można hulać przez wi-fi jest radio internetowe i jest wsparcie Spotify

Cxa 80 to jest kawał fajnego klocka,ale ta cena....jak by nie było wspomnianego azura można kupić za 2 tys.No ale nic na siłę ,jak zmiana na azura miała by nic nie wnieść to trzeba będzie zbierać na cos konkretniejszego.

Nie wiem czy ma to az tak duże znaczenie ,ale moje monitorki to wersja "silver 8i" ,a nie "silver 8"

To starsze kolumny 8i były konstrukcją 2,5 drożną o mocy bodajże 170 W, póżniej była wersja RS8, potem RX8 a w chwili obecnej 8 to trójdrożne kolumny o mocy 200 W

To, że są starszym modelem nie świadczy wcale, że to złe kolumny :) Generalnie MA dobrze zgrywa się z Cambridge Audio...

Zgadza się ,kolumienki na pewno nie są złe.Ale jak już Carmelcalif wspomniał ,przydało by się więcej mocy.W całym tym mętliku zaczynam się zastanawiać czy nie pójść całkiem inną droga ,wziąłem już pod uwagę onkyo tx-8150.Skoro do tej pory byłem w miarę zadowolony z HK3490 to onkyo przyniesie co najmniej równie dużo frajdy,a do tego funkcje sieciowe,DAB+,odtwarzanie flac i 130w ....dylemat serbskiego żołnierza -strzelać czy gwalcić ;-)

• 4 tygodnie później...

Panowie ,wciąż czekam na podpowiedzi .Zmienilem trochę taktykę i zamiast apmli z bajerami kupiłem odtwarzacz sieciowy i dalej poszukuje wzmaka.Co myslicie o CA cxa60 ? Jego przewagą nad 651a są wejścia cyfrowe,ale czy nie ma zbyt małej mocy do moich monitorow ? Ewentualnie mógł bym polować na uzywke cxa80 ,ale to może potrwać bo to dość świeży model.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.