Skocz do zawartości
IGNORED

Polepszenie akustyki w pokoju 22m2

AmatorAkustyki

Rekomendowane odpowiedzi

W drodze do mnie są głośniki Edifier R2600. Wiem, że pomieszczenie w którym będą używane jest w żądnym stopniu nie przystosowane do miłego słuchania muzyki. Pokój ma 22m2, a wysokość 2,50. Na ścianach nie ma żądnych wyciszeń, ściany są ze zwykłego pustaka > tynk > farba. Na podłodze są panele. Co mogę zrobić aby pokój stał się bardziej akustyczny, co sprawi, że dźwięk stanie się lepszej jakości. Myślę, że kwota jaką moge przeznaczyć to około 1000zł. Głownie chciałbym aby to były rzeczy typu meble, dywan itp ponieważ nie wyobrażam sobie wylepić ścian matą akusyczną ponieważ wizualnie bedzie przerażać co nie oznacza, że mile widziane będą mini projekty i koncepcje jak to zrobić. Ps. Nie piszcie, że pod taki sprzęt się nie opłaca robić akustycznego pokoju, ponieważ zawsze się opłaca. Idealnie ? - Co to?

https://www.audiostereo.pl/topic/124938-polepszenie-akustyki-w-pokoju-22m2/

Zadbaj aby ściany puste nie były. Są fajne panele z PT80 ( na all... ) , które wyglądają całkiem schludnie.

Połóż gruby dywan przed kolumnami - albo w całym pomieszczeniu.

Ewentualne okna zasłoń kotarą, grubą firaną.

Rozstaw odpowiednio kolumny - nie na półce, nie na biurku, nie na podłodze tylko na podstawkach do tego przeznaczonych. Rozstaw je tak abyś siedząc na kanapie/krześle/fotelu tworzył z kolumnami trójkąt ( kwestia pokombinowania później bliżej/dalej ). Nie stawiaj absolutnie kolumn blisko ścian.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.