Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumna centralna o konkretnych wymiarach

Sleet

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Szukam kolumny centralnej która zastąpi obecną Taga Harmony TAV-306C.

Aktualny sprzęt to: Denon x1100w + Heco Victa Prime 702 na froncie i Apart MASK4 jako surround

Jednak jest mały haczyk. Kolumna nie może być wyższa niż 15cm oraz nie szersza niż 39cm :)

Cena powiedzmy do 500-700 zł.

W ogóle jest sens wymieniać? Jeśli tak to na co?

Zgodnie z wymiarami ta sie zmieści ale trudno powiedzieć jaki efekt dźwiękowy uzyskasz

http://sklep.rms.pl/polk-audio-tl1-center-blackstone-kolumna-centralna

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

A dlaczego chcesz ją zastąpić? Popsuła się?

wydaje mi się (ale może mi się wydaje) że dźwięk nie jest zbyt dobry. Fakt jest też taki, że niestety nie mam porównania.

niestety porzadna centralna przewaznie jest albo wysoka albo dluga cos za cos.... tylko nie wiem czy ten ampli by ja napedzil zeby cos z niej wykrztusic, mozliwe ze cos u klipscha by sie znalazlo ale to nie za ta cene a jak wiadomo klipsch ma najlepsza skutecznosc i nie wymaga duzego wzmaka... przemysl ta zamiane bo jak dla mnie to nie ma sensu

Hej,

Szukam kolumny centralnej która zastąpi obecną Taga Harmony TAV-306C.

Aktualny sprzęt to: Denon x1100w + Heco Victa Prime 702 na froncie i Apart MASK4 jako surround

Jednak jest mały haczyk. Kolumna nie może być wyższa niż 15cm oraz nie szersza niż 39cm :)

Cena powiedzmy do 500-700 zł.

W ogóle jest sens wymieniać? Jeśli tak to na co?

Mam propozycję dla ciebio od firmy NEAT motive sxc stan igła 600złł, wspaniały dzwięk cena/jakość.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Sleet

Naprawdę nie dasz radę zwiększyć tej wysokości dla kolumny centralnej? Nie da rady podwiesić wyżej TV?

Niestety w kolumnie o wysokości 15cm masz przetworniki 7-9cm. U siebie masz teraz 7,6cm. No niestety dobrego dźwięku z tego nie będzie.

Ja bym nie wydawał kasy na inne konstrukcje z podobnie malutkimi głośniczkami. No chyba, żeby ich było dużo ale szerokość jak piszesz też jest ograniczeniem.

Czy z centralki i przody która mają 6calowy niskotonowy głośnik zagra jakoś znacząco lepiej niż która ma 4 calowy bo zastanawiam się czy warto zmienić swoje 5.1 przy PC czy 2 cale dadzą coś lepszego?

Sleet

Naprawdę nie dasz radę zwiększyć tej wysokości dla kolumny centralnej? Nie da rady podwiesić wyżej TV?

Niestety w kolumnie o wysokości 15cm masz przetworniki 7-9cm. U siebie masz teraz 7,6cm. No niestety dobrego dźwięku z tego nie będzie.

Ja bym nie wydawał kasy na inne konstrukcje z podobnie malutkimi głośniczkami. No chyba, żeby ich było dużo ale szerokość jak piszesz też jest ograniczeniem.

Wieszać TV nie chcę. Dodatkowo teraz TV jest na idealnej (jak dla mnie) wysokości. Jedynie co myślałem to kupić większą kolumnę i na niej postawić TV, ale obawiam się że będzie to wyglądać dość kiepsko :P

@Martinez, dzięki ale na razie muszę się wstrzymać i pomyśleć co z tym fantem zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.