Skocz do zawartości
IGNORED

Otwarte cz zamkniete co wybrac?

XYZ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar kupic sluchawki do 700zl jakie waszym zdaniem bedo lepsze do sluchania muzyki z duzo iloscio basu jak i typu new age bedo sluzyly rowniez do gier i dvd.jakie zalety majo sluchawki zamkniete a jakie otwarte oprocz wentylacji.z gory dzieki za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/12518-otwarte-cz-zamkniete-co-wybrac/

Jedno jest pewne. Jak wybieżesz takie, kture so zamknięte i majo dużo basu, to cie troche zmenczo. Bo sluhawki z dużo ilościo basu to menczo i potrafio zepsuć słuh. Sprubuj kupić takie, które zagrajo naturalnie, to nie bedziesz miał z tym problemuf i słuhawki bedo ci słurzyć przez bardzo długi czas i nie bedziesz chciał ih wymieniać. Czymaj siem.

=>XYZ:

- polecam Ci słuchawki Beyerdynamic DT 150. Są to naprawdę chyba jedne z najlepszych słuchawek dynamicznych, jakich było dane mi posłuchać. Przyznam się bez bicia, że gdyby nie jeden z naszych aktywnych forumowiczów - konkretnie "darkul" - nigdy nie miałbym ich przyjemności posłuchać. To właśnie On przekonał mnie do nich. I tu mogę - z całą odpowiedzialnością orzec - że się nie mylił. Nawet legendarne Grado RS-1 nie mają w ogóle podejścia do Beyerów... Ale, ale... Podobno są jeszcze lepsze słuchawki od DT 150... Ale w tej kwestii musisz już spytać eksperta - "darkula", bo ja ostatnio trochę przesadziłem w swoich wywodach, i nie chcę go nawet denerwować swoimi zapytaniami, ale o tym "sza", bo sprawy już nie ma... Napisz do niego, a na pewno Ci odpowie. To jeden z nielicznych fachowców, którzy potrafią zrobić wzmacniacz o naprawdę WYŚMIENITYM brzmieniu (tzn. NATURALNYM, bo jeśli szukasz brzmienia LAMPOWEGO, jak niejaki "andrew", to mijasz się z celem).

Pozdrawiam

Grzesiek

=>XYZ:

- aha, byłbym zapomniał: Beyerdynamici DT 150 to słuchawki studyjne ZAMKNIĘTE. Nie słychać żadnych zewnętrznych odgłosów (nic nie przeszkadza Ci w odsłuchu), ale jednak słuchawki muszą IDEALNIE przylegać do Twoich uszu (polecam wygodną poduszkę). Poza tym ich mankamentem jest fakt, że po dłuższym odsłuchu pocą się uszy... Ale za to ten dźwięk... Mmmmm.... Warto, warto...

Radzilbym pozyczyc sluchawki zamkniete i posluchawkowac ze 2 godziny. Moze byc u Ciebie dobrze, ale nie musi. Pocenie sie uszu to bedka. Jak kupowalem pierwsze sluchawki na odsluch wybralem Beyery - niestety dwa dni pozniej je oddalem - efekt kesonowy. I tak zostalem fanem otwartych Sennow.

Jak wyżej - zamknięte słuchawki to słuchawki nie dla wszystkich, i dobrze by było przetestować nausznie, zwłaszcza jeżeli zamierzasz ich używać dlugo i obficie :) .

Otwarte zdecydowanie lepiej nadają się do dlugich odsluchów , ale też robią więcej hałasu, i mogą przeszkadzać domownikom.

gdzie mozna znalesc beyery 150 w sklepie on line w ktorym kosztujo do 700 zl bo znalazlem dwa sklepy w ktorych cena prawie 900 i jeszcze jedna sprawa nie mam wzmaka sluchawkowego tylko zwyklo yamaherxv430 i w tej chwili nie mam kasy na wzmak sluchawkowy czy z takiego zwyklego wzmaka bedzie cos slychac czy od razu zrezygnowac z tych dt150

Slychac cos bedzie, ale jezeli nie przewidujesz naplywu srodkow na wzmaka do nich a potem na jakis naprawde porzadny odtwarzacz to daj sobie spokoj.

Poza tym takie sluchawki kupuje sie po latach doswiadczen i wedlug wlasnych preferencji dokonuje sie wyboru co do modelu, narazie w zupelnosci wystarczy Ci cos skromniejszego.

->XYZ

Jeśli nie masz zamiaru kupować wzmacniacza słuchawkowego nie nastawiaj się na kupno drogich słuchawek. Może się zdarzyć, że będą brzmiały nie lepiej niż dwa-trzy razy tańsze.

A, kolego, weś coś o sobie napisz dobże? Bo tu wszyscy lubio jak sie ma coś tam napisane i wogle. Tagże wiesz, fpisz tam nawet byle co, tylko rzeby coś było, bo to tak gupio. Zafsze można sobie potem zajżeć kto na pszykład jakiej muzyki słócha, wiesz, jakoś tak elegancko jest nie. Ja ci muwie, wiesz, bedziesz miał wiencej wpisuf, a o to hodzi nie? No, to czymaj siem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.