Skocz do zawartości
IGNORED

ACCUPHASE E-203 do Dali 850

bladawiec

Rekomendowane odpowiedzi

Krelk z tymi dali to kiepskie polaczenie, normalnie krew z uszu

Kolego nigdy ,ale to nigdy nie słyszałeś tego wzmacniacza.Tak jak i Twój guru ....A może i jesteście jedną osobą.I tych kolumn też...Jak można taką bzdurę nabazgrać

Graja jasno, maja sporo wspolnego z dzwiekiem 450

Dali 450 grają jasno???? O kurde.....nie

Mialem go ok tygodnia u siebie, kupiłem bo tak go zachwalaliscie na forum, wymienilem na sony bez doplat, a w gratisie dostalem kable.

Ten krell zastapil sony 770es, i na poczatku bylo fajnie i lepiej ale na dluzsza mete to zbyt surowy dzwiek

Biorąc pod uwagę to co piszecie. Że nie ma co się za mocno cofać wstecz i rozglądać za bardzo starymi wzmacniaczami przejrzałem to co jest w ofertach oraz na rożnych forach i w recenzjach ma niezły mętlik w głowie. Bo poważnie zacząłem rozpatrywać zakup używanego ale raczej w miarę świeżego wzmacniacza. Przykładowo tu cytowaną Jolidę 1501 RC. albo Arkama A32. albo np taki OPERA CONSONANSE REFERENS 150 XLR.

Gość co sprzedaje tego Arcama 32 ma więcej wzmacniaczy i pozwolę cobie wkleić jego listę sprzedawanych :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na któregoś bym się zdecydował. wiedząc, że moje kolumny mają spory potencjał, nie bardzo wiem co reprezentują te wzmacniacze. Opinie mają dość dobre. Tylko kto wystawia opinie? Najczęściej słucham muzyki dość cicho. Może to by była jakaś wskazówka? Lubię raczej ciepłe brzmienie niekoniecznie analityczność pona wszystko. Musi być klimat. Muzyka to w zasadzie przekrój od ostrzejszego grania rock gotycki do ambientów poprzez klimatyczne kawałki w stylu Dead Can Dance czy Cocteau Twins.

Nawet już rozmyślałem nad polecanymi Sony z serii ES. 550 zbiera dość dobre opinie. Bo te polecane 870 czy też 770 trochę za duże (może to brzmi głupio ale mam ograniczoną ilość miejsca w głąb i niestety ale wzmaki powyżej 400 mm odpadają, nad czym sam ubolewam). pozdrawiam i liczę na dalszy przebieg dyskusji, tych których do niej wciągnął poruszony przez mnie temat a mianowicie odpowiedni wzmacniacz do Dali 850.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mozesz sprawdzić 550es, pieniadze male, nie strscisz na tym w przypadku odsprzedazy, jesli sie spodoba to pozniej zostaje 730, 770, 830, 870 cos napewno da sie wykabinowac aby sie zmieścił

I te i 450 :)

Sprzedaj póki trzymają cenę. Naprawdę dobrze Ci radzę.

Takiej rady się nie spodziewałem :). Zaskoczyłeś mnie. Jakie w takim razie masz na myśli, mówiąc normalne?

Nic z tych kolumn nie wyciśniesz poza basem ( możesz zrobić moda ale to są spore koszty i nie wiem czy 850 ktoś robi, 450 na pewno ) . Np. usher v602 bije je na łeb o kilka klas - można wyrwać często za 2500 zł . Jest dużo dobrze grających zestawów.

Po prostu nie warto się pakować w dobór sprzętu do tak grających kolumn.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Najlepszym pomysłem będzie sprzedaż tych 850 i zakup czegoś normalnego.

I co lepszego ma kupic za 1500zl? Podlogowki w takim budzecie to kompromis ale jakiekolwiek monitory rowniez.

Zawsze mozna zainwestować kilka stowek w wymiane wysokotonowki na seasa 27tbfcg i nowa zwrotke, i od razu podciagnac srednice bo sam glosnik potencjał ma.

Miałeś te głośniki ? Mod to koło 1000 zł w 450. Za ile je później sprzedasz ?

bladawiec powiedz czego słuchasz, jak głośno, jaki pokój .

Na wlasnosc nie ale znam je bdb.

Na usherach będziesz mial trochę lepsza gore i srednice ale za to mniej basu, cos za cos tak jak napisałem, w tym budzecie kazde kolumny to jakis kompromis

To fakt, wlozona kasa sie nie zwroci ale mozna z nich zrobic kolumny na dlugie lata. Seas 27tbfcg to dobrej klasy glosnik.

Ja w swoich kolumnach tez nie mam drogich glosnikow, najwazniejsza jest zwrotnica.

Na wlasnosc nie ale znam je bdb.

Na usherach będziesz mial trochę lepsza gore i srednice ale za to mniej basu, cos za cos tak jak napisałem, w tym budzecie kazde kolumny to jakis kompromis

Trochę lepszą górę ?? Mniej basu ? Tego ciągnącego się, tak będzie mniej. Ale za to wróci średnica, której w 850 nie ma.

Sprzedać 850 za 1800 zł dołożyć 700 i szukać.

Lub brnąc w dobór systemu do 850. Ja po prostu odradzam.

Nic z tych kolumn nie wyciśniesz poza basem ( możesz zrobić moda ale to są spore koszty i nie wiem czy 850 ktoś robi, 450 na pewno ) . Np. usher v602 bije je na łeb o kilka klas - można wyrwać często za 2500 zł . Jest dużo dobrze grających zestawów.

Po prostu nie warto się pakować w dobór sprzętu do tak grających kolumn.

Wybacz, ale nie rozumiem co "znaczy zrobić moda" poważnie :). Co do Usher v602 to widzę że tyle kosztuje jedna sztuka. Być może czasem gdzieś idzie trafić na używane.

Ten bas właśnie mi się podoba w nich. ale chciałbym słyszeć trochę więcej średnicy. Teraz gra z niczym szczególnym bo z bardzo starym ammplitunerem Akai AA-1135. Zdaję więc sobie sprawę z tego, że może być lepiej, nawet z takimi kolumnami.

Trochę lepszą górę ?? Mniej basu ? Tego ciągnącego się, tak będzie mniej. Ale za to wróci średnica, której w 850 nie ma.

Sprzedać 850 za 1800 zł dołożyć 700 i szukać.

Lub brnąc w dobór systemu do 850. Ja po prostu odradzam.

Akustyka + wzmacniacz ktory utrzyma bas za morde i srednica się pojawi. Wzmacniacz bez kontroli będzie pompowal basem i tylko tyle.

Na dobrym wzmacniaczu membrany stoja w miejscu a bas słychać wtedy kiedy potrzeba

Wybacz, ale nie rozumiem co "znaczy zrobić moda" poważnie :). Co do Usher v602 to widzę że tyle kosztuje jedna sztuka. Być może czasem gdzieś idzie trafić na używane.

Ten bas właśnie mi się podoba w nich. ale chciałbym słyszeć trochę więcej średnicy. Teraz gra z niczym szczególnym bo z bardzo starym ammplitunerem Akai AA-1135. Zdaję więc sobie sprawę z tego, że może być lepiej, nawet z takimi kolumnami.

One nie mają średnicy :) Mod to wymiana wysokotonowego + nowe strojenie.

V602 to przykład, można kupić za ok. 2500 za parę. Czasami się pojawiają. Wiadomo to Twój wybór, ale ciężko coś z tymi kolumnami zrobić.

Akustyka + wzmacniacz ktory utrzyma bas za morde i srednica się pojawi. Wzmacniacz bez kontroli będzie pompowal basem i tylko tyle.

Na dobrym wzmacniaczu membrany stoja w miejscu a bas słychać wtedy kiedy potrzeba

Może taki wzmacniacz gdzieś istnieje :) Ale średnicy to kolumnom nie przywróci ....

Nie pisze tego , żeby autora postu przygnębić tylko pomóc póki jeszcze nie kupił sprzętu.

Miałeś te głośniki ? Mod to koło 1000 zł w 450. Za ile je później sprzedasz ?

bladawiec powiedz czego słuchasz, jak głośno, jaki pokój .

Czego słucham to pisałem w tym dłuższym poście powyżej. A pokój to ma bardzo nietypowy. Bo to w zasadzie otwarte poddasze zaadoptowane. wysokość się zmienia od typowego 2,5m do 4,5m do tego jeszcze otwarta klatka schodowa. ciężko to scharakteryzować opisowo. bo nie ma tu ani foremnej figury typu równoległobok jak normalny pokój. Powierzchnia niby nie duża bo około 15m kw ale kubatura dwa albo i więcej razy większa od typowego pomieszczenia. Co wydaje mi się ma znaczenie dla wielkości kolumn. Już miałem tu kilka zestawów. Zaczynając od starych tonsili poprzez topaz 20 i jeszcze magnaty 605

Czego słucham to pisałem w tym dłuższym poście powyżej. A pokój to ma bardzo nietypowy. Bo to w zasadzie otwarte poddasze zaadoptowane. wysokość się zmienia od typowego 2,5m do 4,5m do tego jeszcze otwarta klatka schodowa. ciężko to scharakteryzować opisowo. bo nie ma tu ani foremnej figury typu równoległobok jak normalny pokój. Powierzchnia niby nie duża bo około 15m kw ale kubatura dwa albo i więcej razy większa od typowego pomieszczenia. Co wydaje mi się ma znaczenie dla wielkości kolumn. Już miałem tu kilka zestawów. Zaczynając od starych tonsili poprzez topaz 20 i jeszcze magnaty 605

Słuchasz głośno ? Czy monitory wystarczą ?

Słuchasz głośno ? Czy monitory wystarczą ?

Raczej słucham cicho. Myślałem o monitorach ale przeraziło mnie jak miałem topazy 20 i brakowało mi w nich basu. Ale dziś wiem, że była to nie do końca wina kolumn a po części wzmacniacza Onkyo A-8850. Bardzo sucho to grało.

Usher V-602 to jedne z najlepszych kolumn do co najmniej 5tyś z nowych, albo i więcej, takie buczące Dali 850 nie mają szans pod każdym względem, nawet bas w Usherach jakościowo jest znacznie lepszy.

Raczej słucham cicho. Myślałem o monitorach ale przeraziło mnie jak miałem topazy 20 i brakowało mi w nich basu. Ale dziś wiem, że była to nie do końca wina kolumn a po części wzmacniacza Onkyo A-8850. Bardzo sucho to grało.

No to może kup sobie monitory od Akkusa Monolit B1. Trochę dozbierasz do sprzedaży tych 850.

Zobaczysz jak to gra :)

• 10 miesięcy później...

Powrócę do tego wątku. Kilka tygodni temu kupiłem używany wzmacniacz Yamaha Ca 1010. No i bomba jak dla mnie. Pojawiła się średnica i wysokie w ilości zadowalającej. Bas jest lepiej kontrolowany. Przy niskim poziomie głośności też fajnie się słucha. Słychać całe pasmo wraz z niskimi częstotliwościami. Kolumny dostały życia i energii.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.