Skocz do zawartości
IGNORED

Definitive promonitor 600 vs 1000

Therapy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam zestaw procinema 600. W kinie jest wszystko ok ale brakuje mi trochę w stereo. I tak się zastanawiam czy nie wymienić frontowych monitorów na promonitor 1000. Wiem że nie zagrają tak jak dobre podlogowki ale czy będzie zauważalna różnica? Chodzi głównie o stereo. Myślałem o monitor studio 45 lub 55 z DT ale brak miejsca. Proszę o rady co do tych 1000. Dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/125352-definitive-promonitor-600-vs-1000/

Myślałem o monitor studio 45 lub 55 z DT ale brak miejsca.

W jakim sensie brak miejsca? Są za głębokie? Za wysokie? Monitory z zestawu ProCinema 1000 zmieszczą się? Czy będzie różnica, hm, a o jaką różnicę Tobie chodzi. Basem zajmuje się sub, czego Ci w nich brakuje? W stereo grasz samymi monitorami? Jeśli tak to może są za wysoko odcięte i nie ma odpowiedniej ilości basu jeśli grasz tylko nimi w stereo. Napisz coś więcej o tym problemie. Opisz pokrótce.

Są za głębokie i trochę za szerokie ale głównie chodzi o głębokość. Pro 1000 mieszczą się idealnie. Co do obecnych głównie brakuje basu przy stereo. Jeżeli grają same w stereo to go praktycznie w ogóle nie ma. Wszystko jest odcięte na 80Hz. Wiem też że w połączeniu z amplitunerem to słabo wypada stereo ale chciałbym to poprawić w stosunku do tego co jest obecnie.

Bo jest to zestaw do pracy w zestawie ze subem, Same nie mają racji bytu w stereo. No co Ty , z takimi małymi głośniczkami średnioniskotonowymi chcesz mieć bas. Dlaczego grasz tylko nimi w stereo. No to w tych z zestawu ProCinema 1000 będziesz miał to samo jeśli zagrasz tylko nimi, bez suba. Każdymi innymi podobnej wielkości będzie to samo bez suba.

Jeszcze jedno pytanie. Posiadam obecnie z tym zestawem ampli onkyo sr607 ale chyba będę musiał kupić coś nowego. Pojawił się problem prawdopodobnie z wyjściem hdmi a mianowicie po włączeniu brak sygnału, po 2-5 minutach wszystko się pojawia, poza tym brak menu ekranowego. Nikt nie chce podjąć się naprawy poza autoryzowanym serwisem który wycenil usługę mogąca sięgnąć 600 zl. Chore:) więc się zastanawiam jak już zupełnie padnie na co wymienić. Jakieś rady?

Między Procinema 600 a 1000 jest potężna różnica. Zdecydowanie warto wymienić.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Średniotonówki w ProMonitor 600 to 82mm, zaś w ProMonitor 1000 133mm. Różnica blisko dwukrotna, a to średniotonowy głośnik odpowiada głównie za muzykę. Duże znaczenie ma waga i wielkość obudowy - ProMonitor1000 waży 3x tyle co ProMonitor600.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.