Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz przenośny do telefonu LG G3 i słuchawek SoundMagic e50s

KRollMaastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Z góry dziękuję za pomoc i wybaczcie mi wszelkie uszczerbki w wiedzy.

Pierwszy raz zakupiłem słuchawki (SoundMagic e50s) za 300złotych, poprawiają znacznie wydajność mojego telefonu (LG G3) jeżeli chodzi o dźwięk.

Aczkolwiek, wiele osób podpowiada mi, że warto zainwestować we wzmacniacz zewnętrzny.

Czytając opinię, rozważam zakup:

- Sound Blaster E1

- Fiio E10K Olympus 2

- Fiio E07K

- Fiio E06

Mój budżet to max 400zł (aczkolwiek wolałbym wydać 200zł - wiadomo, im niej tym lepiej).

Cel: chciałbym, aby odtwarzany przeze mnie dźwięk był głośniejszy, bardziej tłusty w bass (wiem wiem, można się śmiać, że znowu ktoś poszukuje tylko bassu, ale przy DnB czy rapsach, bardzo często to on pozwala mi bujać głową podczas voyage voyage).

Chciałbym, aby sprzęt był lekki, "przenośny". Gdyby okazało się, że istnieje jakiś sprzęt, do którego mogę podpiąć mikrofon, tak aby nagrywać mowę (śpiew, rap) bezpośrednio na mój smartfon, byłoby super - jestem amatorem, nagrywam dla siebie, zawsze lepsze to niż pijackie śpiewanie do mikrofonu wbudowanego w telefon ;) ;)

Bardzo proszę o poradę.

Jeśli mogę coś zaproponować to możesz zobaczyć sobie dac/amp Dragonfly teraz TopHifi ma na niego dobrą cenę 444zł , miałem Fiio 07k i jedno mnie w nim drażniło nie jest za wygodny zwłaszcza w połączeniu ze smarphonem.

Druga sprawa to to, że DAC Fiio nie obsługuje plików 88,2/24, a nazbierało się trochę płyt w tej rozdzielczości natomiast Dragonfly nie ma problemu przy tym jest wielkości pendrive'a przez kabel USB OTG w połączeniu ze smartphonem działa jako DAC/AMP, a że jest mały to nawet nie zauważasz że coś wisi na kablu miedzy smartem a słuchafonami do tego instalujesz USB Audio Player na androida i masz Tidala zaimplementowanego w apkę.

Dla mnie taka wygoda nie do przecenienia.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

W porównaniu z Fiio trudno powiedzieć, czy jest wiecej basu, głośniej zależy z jakimi słuchawkami i regulujesz głośnością z poziomu aplikacji.

Musisz sam sprawdzić, nie wiem czy widziałeś ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale może Ci pomóc w wyborze, u mnie Dragonfly spokojnie napędza nawet wysokoomowe nauszniki, wiadomo że potencjał słuchawek nie będzie w pełni wykorzystany, ale sprawdzałem i dało się słuchać.

Zauważ tylko jakie słuchawki były użyte w teście, tym samym oceny końcowej choćby Dragona nie brałbym zbyt do serca, twoje pchełki napędzi bez problemu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.